Головна Новини Політика зовнішня політика Медведчук пропонує, щоб Україна не створювала проблем для Росії і для Європи, а допомагала у їх вирішенні
commentss НОВИНИ Всі новини

Медведчук пропонує, щоб Україна не створювала проблем для Росії і для Європи, а допомагала у їх вирішенні

Журналісти стверджують, що Віктор Медведчук - перший серед топ-політиків країни, хто поставив питання про те, якою має бути здорова альтернатива політиці нинішньої влади

21 липня 2021, 17:35
Поділіться публікацією:

Російське трубоукладальне судно "Академік Черський" увійшло до виняткової економічної зони ФРН для продовження будівництва другої нитки "Північного потоку-2".

Медведчук пропонує, щоб Україна не створювала проблем для Росії і для Європи, а допомагала у їх вирішенні

Віктор Медведчук - фото: ОПЗЖ

"Трубоукладальних судно" Академік Черський "укладе 2,6-кілометрову ділянку другої нитки трубопроводу у винятковій економічній зоні Німеччини. Всі роботи проводяться згідно з отриманими дозволами", — повідомила прес-служба Nord Stream 2 AG.

"Академік Черський" — це краново-монтажне трубоукладальне судно, тобто судно, що поєднує функції кранового судна і трубоукладача. Довжина "Академіка Черського" — 150 метрів, ширина 36,8, висота борта 15.10. КМТУС названо так на честь академіка Миколи Черського — знаменитого вченого в області пошуку, розвідки та розробки нафтових і газових родовищ. З квітня 2021 року "Академік Черський" працював в територіальних морських водах Данії, але в ніч з 18 на 19 липня перейшов до виняткової економічної зони Німеччини. У датських водах "Академік Черський" проводив роботи спільно з трубоукладальної баржею "Фортуна". "Фортуна" поки продовжує працювати в водах Данії. Про це розповідає 112 канал.

Журналісти вважають, що новини, пов'язані з проектом "Північний потік-2", цікаві тим, що вони як у краплі води відображають взаємозв'язки європейської політики — і в площині Росія-ЄС, і в площині Україна-ЄС, і в площині Росія-Україна . У виданні нагадують, що в кінці червня "Північний потік-2" вийшов на фінішну пряму, після того як Федеральне мережеве агентство Німеччини офіційно підтвердило, що отримало заявку від компанії Nord Stream 2 AG на сертифікацію в якості незалежного оператора газотранспортної системи. На даний момент звучать терміни на рівні кінця вересня 2021 року, коли "Північний потік-2" буде завершено, пройде технічну експертизу і приймання.

На думку журналістів, з політичної точки зору успіх проекту "Північний потік-2" означає банкрутство курсу Петра Порошенка на перетворення України в "анти-Росію". І одночасно банкрутство політичного курсу Володимира Зеленського, який нібито продовжує політику Порошенка. Журналісти 112 каналу впевнені, що успіх "Північного потоку-2" став можливий в першу чергу тому, що його активно підтримують ФРН і Франція — головні економічні локомотиви Європи. Якби країни ЄС його не підтримували, то і не було б ніякого СП-2, як свого часу через позицію влади Болгарії був зупинений проект трубопроводу "Південний потік".

Чим загрожує політика перетворення України в "анти-Росію" зі стратегічної точки зору пояснив у своїй статті "Майбутнє українського і російського народів" Віктор Медведчук. Пояснив, в тому числі, і на прикладі "Північного потоку-2".

"Але чи потрібна сьогодні Європі держава, головним завданням якої буде стримування Росії? Відповідь очевидна — ні. В іншому випадку Україна отримувала б набагато більше підтримки і ніякого" Північного потоку-2 "не було", — заявив опозиційний політик.

Медведчук аргументує: якщо весь сенс існування України — це конфронтація з Росією, то якщо Європа і Росія домовляться, тоді "держава Україна стає непотрібною". І на прикладі "Північного потоку-2", на думку журналістів, його слова підтверджуються, тому що Європа і Росія не тільки прекрасно домовляються, але і реалізують масштабні спільні проекти.

Головний опозиційний політик пропонує, щоб Україна не створювала проблеми для Росії і для Європи, а допомагала у вирішенні цих проблем.

Звичайно, з будь-якою концепцією місця України в Європі і в світі можна погоджуватися або сперечатися, вважають журналісти. Однак, у виданні відзначають, що на прикладі "Північного потоку-2" можна побачити, що курс Порошенка-Зеленського — це "тупик". І Медведчук став першим серед топ-політиків України, хто поставив питання про те, якою має бути здорова альтернатива політиці нинішньої влади.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини