Головна Новини Політика зовнішня політика Медведчук – європейським політикам: українська влада займає позицію неприйняття Мінських угод
commentss НОВИНИ Всі новини

Медведчук – європейським політикам: українська влада займає позицію неприйняття Мінських угод

Лідер ОПЗЖ висловився про те, що влада України не хоче виконувати вимоги Мінських домовленостей

12 лютого 2022, 15:45
Поділіться публікацією:

Влада в Україні демонструє повне неприйняття Мінських угод. Таку заяву зробив голова політради партії "Опозиційна платформа – За життя", народний депутат Віктор Медведчук на Міжнародній конференції в рамках Парламентського виміру "нормандського формату" "Конфлікт в Україні: вихід із глухого кута" за участю представників парламентів України, Німеччини, Франції та Росії. Про це пише 112 юа.

Медведчук – європейським політикам: українська влада займає позицію неприйняття Мінських угод

Віктор Медведчук, фото з відкритих джерел

"Я хочу сказати, що поведінка української влади викликає не просто занепокоєння, а викликає у нас, у нашої партії "Опозиційна платформа — За життя" різке несприйняття того, що влада намагається всіляко уникнути виконання Мінських угод, уникнути рішень, які були прийняті в Нормандському форматі і які фактично ознаменували безпосередній шлях, який може призвести до мирного врегулювання", — зазначив Віктор Медведчук.

Також він звернув увагу на те, що відбувається останні тижні.

"От ті зустрічі на найвищому рівні, які на сьогодні актуалізовані для того, щоб досягти безпеки в Європі та в усьому світі, адже вони спрямовані в тому числі та у першу чергу на те, щоб вирішити конфлікт і йти шляхом деескалації на південному сході, на Донбасі України. А що ми бачимо в результаті? Після заяв представників США, Франції, Німеччини, керівництва європейських органів про те, що Мінські угоди треба виконувати, українська влада займає позицію несприйняття Мінських угод, повне несприйняття. Про це говорить нічна зустріч із вчорашнього на сьогодні радників глав держав "нормандського формату", яка мала місце у Берліні. Вона закінчилася нічим. Це підтверджують усі учасники цієї зустрічі", — висловився опозиційний політик.

Також він нагадав, що радникам глав держав "нормандського формату" на останній зустрічі "не вдалося погодити жодного документа, який згадав би про Мінські угоди, а значить і припустив шлях реалізації цих Мінських угод".

"І це відбувається в той час, коли ми відзначаємо досить сумну дату, сім років Мінських угод. 12 лютого 2015 року вони були підписані, і, говорячи про їх виконання, можна прямо сказати "а віз і нині там". Українська влада робила все для того, щоб заговорити, не виконувати та нічого не робити для їх реалізації. Остання зустріч радників глав держав "нормандського формату" ознаменувала лише одне — що немає спільного шляху для вирішення, оскільки його, цей шлях деескалації, не бачать радники глав держави. І у заявах сторін ми чітко бачимо, що Україна відмовилася обговорювати питання політичної частини Мінських угод, а це, повірте мені, людині, яка знає цю проблему, яка не просто вивчала, а практично реалізовувала, намагалася реалізувати мирні ініціативи, — це основа. Це фундамент Мінських угод, які були затверджені "нормандським форматом" і резолюцією ради безпеки ООН", — зазначив Віктор Медведчук.

"У мене питання, як і у багатьох інших, які щиро хочуть миру в Україні: як українська влада сьогодні збирається це зробити? Яким чином вона думає рухатися далі, якщо це загрожує саме ескалацією та нічого спільного не має з деескалацією? Це все може призвести до катастрофи в Україні та втрати української державності", — заявив голова політради партії "Опозиційна платформа — За життя".



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини