Головна Новини Політика зовнішня політика Марунич: Німеччина натякає Україні, що пора закривати справу Медведчука
commentss НОВИНИ Всі новини

Марунич: Німеччина натякає Україні, що пора закривати справу Медведчука

Крім того, німецька влада вимагають імплементації "формули Штайнмайера"

27 липня 2021, 14:15
Поділіться публікацією:

Міністерство закордонних справ ФРН зажадало імплементувати в законодавство "формулу Штайнмайера". Напередодні цей же вимога висловила федеральний канцлер Німеччини Ангела Меркель. Що, по суті, можна розглядати як нагадування українській владі про те, що голова Політради партії "Опозиційна платформа — За життя" Віктор Медведчук може бути союзником Президента в питанні встановлення миру на Донбасі. Про це написав на своїй сторінці в Facebook співголова Фонду енергетичних стратегій Дмитро Марунич.

Марунич: Німеччина натякає Україні, що пора закривати справу Медведчука

Дмитр Марунич - фото: Главред

Автор поста нагадує, що в грудні 2019 року Володимира Зеленського зобов'язався імплементувати "формулу", а також що комюніке "нормандського саміту", в якому це чітко прописано, до сих пір висить на сайті Президента.

"Для ясності," формула Штайнмайера "означає, що на Донбасі проходять вибори до місцевих рад, о 20.00 того ж дня Донбас отримує особливий статус, а контроль над кордоном переходить до України. Спочатку закон про особливий статус діє на тимчасовій, а після того як ОБСЄ офіційно визнає вибори, то на постійній основі ", — пише Марунич.

За словами співголови Фонду енергетичних стратегій, законопроект про імплементацію "формули" в українське законодавство зареєстрований у Верховній Раді ще в листопаді 2019 року. І підписаний він лідером ОТЗЖ Віктором Медведчуком, який також приїжджав до Бундестагу в рамках свого "Міжпарламентського діалогу заради миру" і презентував свій мирний план.

"Але при цьому Порошенко, якому Зеленський обіцяв" Я — ваш вирок ", гуляє на волі. На Донбасі тривають бойові дії. А Медведчук перебуває під домашнім арештом. Причому за півроку ніхто так і не пред'явив ніяких доказів. А суд просто переносить дати засідання , щоб не дати опротестувати арешт ", — констатував Дмитро Марунич.

На думку експерта, така незручна ситуація на міжнародному рівні викликала природний переполох в Офісі Президента бо, по суті, ФРН і особисто Меркель акцентували увагу на невиконанні українською стороною своїх обіцянок.

"Ось і виходить дуже невигідна історія для влади." Наші міжнародні партнери "грошей не дали, по" Північному потоку — 2 "Байден, Меркель і Путін все вирішили. Ще й вимагають виконувати зобов'язання і впроваджувати" формулу Штайнмайера ". При цьому головна людина , який повинен бути союзником влади, якщо Президент дійсно за мир, знаходиться під домашнім арештом. Причому Меркель особисто знає цю людину, адже в 2014 році саме вона просила Порошенко включити Медведчука в Тристоронню контактну групу ", — резюмував Дмитро Марунич.

Нагадаємо, Офіс генерального прокурора звинувачує голову Політради партії "Опозиційна платформа — За життя" Віктора Медведчука в державній зраді. 13 травня цього року лідер опозиції був поміщений під домашній арешт, а 9 липня Печерський районний суд міста Києва продовжив цю запобіжний захід ще на два місяці. Адвокати політика подали скаргу на дане рішення. Її розгляд повинно було відбутися 20 липня в Апеляційному суді міста Києва, але засідання було перенесено, через те, що колегія суддів отримала матеріали справи тільки напередодні засідання вранці і не встигла ознайомитися з ними.

Коментуючи ситуацію, Віктор Медведчук підкреслив, що його адвокати повністю готові до процесу оскарження запобіжного заходу і у них є докази, що спростовують звинувачення прокуратури і доводять незаконність застосування до нього домашнього арешту.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини