Головна Новини Політика зовнішня політика Малооптимістичні очікування від «Рамштайн-11» озвучив військовий аналітик
commentss НОВИНИ Всі новини

Малооптимістичні очікування від «Рамштайн-11» озвучив військовий аналітик

Особливого оптимізму щодо потенційної передачі ЗСУ бойової авіації поки немає

20 квітня 2023, 20:31
Поділіться публікацією:

Військовий аналітик полковник Петро Черник зазначив, що надання Україні артилерійських боєприпасів та засобів ППО стане предметом обговорення під час одинадцятого засідання Контактної групи з питань оборони України у форматі "Рамштайн" 21 квітня, пишуть "Коментарі".

На «Рамштайні-11» ймовірно буде йтися про посилення української протиповітряної оборони

Найбільші потреби української армії станом на зараз і потенційне їх задоволення за результатами чергового "Рамштайну", за словами Петра Черника, це — авіація.

"Це саме та зброя, яка допоможе нам переламати хід війни. Чи я маю оптимізм саме на завтра? Ні, не маю. Хоча дива можуть статися", — додав він.

На думку аналітика, під час завтрашньої зустрічі відбудеться "звіряння годинників" стосовно погодженої минулого місяця Європейським Союзом мети виділити Україні 1 мільйон артилерійських снарядів.

"На зустрічі ймовірно буде йтися про посилення української протиповітряної оборони.  До слова, перші системи Patriot вже надійшли в Україну і цілком ймовірною є можливість виділення "чергової порції" систем NASAMS та IRIS-T", — каже військовий аналітик полковник Петро Черник.

Нагадаємо, Міністр оборони України Олексій Резніков у середу заявив, що побудова багаторівневої системи ППО/ПРО у найкоротший термін є пріоритетом для української армії.

Як писали "Коментарі", Генсек НАТО Єнс Столтенберг під час пресконференції з президентом Володимиром Зеленським у Києві заявив, що на липневому саміті у Вільнюсі одним із важливих питань буде обговорення країнами-членами Альянсу гарантії безпеки для України, а також питання її членства в Альянсі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини