Головна Новини Політика зовнішня політика Малі виконала прохання Росії: про що саме свідчить розрив дипломатичних відносин з Україною
commentss НОВИНИ Всі новини

Малі виконала прохання Росії: про що саме свідчить розрив дипломатичних відносин з Україною

Ключовим союзником так званого уряду Малі є Росія, яка і диктує країні, що їй робити

5 серпня 2024, 20:26
Поділіться публікацією:

Жодної провини України в тому, що так званий уряд Малі розірвав дипломатичні відносини з Україною, немає, заявив політолог Юрій Богданов. За його словами, поточний “уряд” Малі — це справжня військова хунта, яку легальним урядом визнає дуже небагато країн. Західні країни і більшість африканських обережно називають його “перехідним урядом”. 

Малі виконала прохання Росії: про що саме свідчить розрив дипломатичних відносин з Україною

Малі

Як відзначив експерт, режим існує з 2021 року, коли військові усунули від влади своїх же партнерів по владі, до якої вони прийшли внаслідок попереднього військового перевороту. Ключовий союзник голови хунти Ассімі Гоїти — Росія. Навіть Китай, додає політолог, тримається від режиму Гоїти подалі і дуже обережно підтримує контакт.

"Тому те, що проросійська хунта в Малі за першої нагоди виконала прохання Росії і “вдарила” по Україні (як могла) — цілком логічно. Інше питання: чи нашкодить це якось Україні і нашим контактам з країнами “глобального Півдня”? Та ні, ніяк не нашкодить", — відзначив експерт.

За його словами, навіть якщо уявити що українські спеціалісти допомагають бити по “вагнерам”, то Малі в такому випадку не прецедент. Окрім того, додає Богданов, для режимів країни, які самі бояться російської чи китайської гібридної експансії Україна одночасно і приклад ефективної протидії, і джерело невичерпного досвіду як з цими загрозами боротися. 

"І коли Україна зможе — коли сама відібʼється від Росії — наші військові можуть стати величезним джерелом досвіду і експертизи для відносно демократичних країн Африки і Азії в питанні боротьби з проросійськими режимами і російськими же проксі і найманцями", — підкреслив політолог.

При цьому він додав, що регулярно  шукати недоліки в собі, у своїй державі, у дипломатах чи розвідниках — це вкрай шкідлива звичка, особливо коли ці “недоліки” дратують справжні військові хунти.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що перехідний уряд Республіки Малі вирішив розірвати дипломатичні відносини з Україною. Бамако звинувачує Київ у підтримці дій повстанців-туарегів, які нещодавно розгромили колону малійських військових та російських найманців ПВК "Вагнера".




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://t.me/yb_ua/5849

Новини