Головна Новини Політика зовнішня політика Макрон розповів, чи отримала б Україна статус кандидата в ЄС, якби не війна
commentss НОВИНИ Всі новини

Макрон розповів, чи отримала б Україна статус кандидата в ЄС, якби не війна

Контекст війни в країні змінює ситуацію, вважає Макрон

17 червня 2022, 23:10
Поділіться публікацією:

Після візиту до столиці України президент Франції Еммануель Макрон заявив, що рішення про статус кандидата у члени ЄС для України, пов'язане з війною. Про це лідер країни заявив у інтерв'ю BFMTV, коли повертався з України потягом.  

Макрон розповів, чи отримала б Україна статус кандидата в ЄС, якби не війна

Макрон розповів, чи отримала б Україна статус кандидата в ЄС, якби не війна (фото з відкритих джерел)

На думку президента Франції, "Україна не повинна була б стати кандидатом за нормальних умов", але контекст війни в державі міняє ситуацію. Також Макрон переконаний, що такий крок є "сильним політичним жестом", який треба реалізувати протягом наступних кілька років.

"Ми взяли на себе цей рух у бік Європи. Ми підготували його в цій кімнаті з канцлером Шольцом і прем’єром Маріо Драгі. Українці очікували на європейський консенсус", – сказав президент Макрон.

Нагадаємо, що "Коментарі" інформували про те, що ЗМІ дізналися, яке прохання Макрон, Шольц та Драгі озвучили Зеленському за зачиненими дверима. На публіці лідери Європейського Союзу Еммануель Макрон, Олаф Шольц та Маріо Драгі, які 16 червня були з офіційним візитом у Києві, заявили, що вони повністю підтримують Україну у війні проти Росії, а також готові підтримати інтеграційні наміри Києва. Але, як і очікувалося, не обійшлося без прихованої мети візиту. За зачиненими дверима лідери Франції, Німеччини та Італії у розмові з президентом України Володимиром Зеленським переконували того піти на переговори з Путіним. Макрон, Драгі, Шольц підтримали прагнення України отримати статус кандидатів у члени Європейського Союзу, але натомість зажадали від президента України сісти за стіл переговорів із президентом Росії Володимиром Путіним. Це була головна умова того, що Україна отримає статус кандидата в ЄС.

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини