Головна Новини Політика зовнішня політика М’яка сила в новій реальності: Олена Зеленська анонсувала Київський саміт перших леді та джентльменів
commentss НОВИНИ Всі новини

М’яка сила в новій реальності: Олена Зеленська анонсувала Київський саміт перших леді та джентльменів

До участі у заході запрошені перші леді та джентельмени з різних країн, українські та міжнародні експерти

20 серпня 2021, 14:55
Поділіться публікацією:

М’яка сила в новій реальності: Олена Зеленська анонсувала Київський саміт перших леді та джентльменів

Олена Зеленська, фото: сайт Офісу Президента України

23 серпня в столиці України відбудеться Київський саміт перших леді та джентльменів. Про це повідомляє прес-служба Офісу Президента України.

 Ідейним натхненником саміту стала перша леді України Олена Зеленська. Саміт перших леді та джентельменів має на меті створення міжнародної діалогової платформи, яка дозволить не тільки визначати й обговорювати, але і розв’язувати гуманітарні проблеми різних країн по всьому світу.

Перший такий саміт пройде під девізом "М’яка сила в новій реальності". Учасники заходу приділять увагу викликам та можливостям, які з’явились в новій реальності, в якій старі звичні всім методи та інструменти вже не працюють, в той час як нові ще не знайдено або не випробувано.

"Перші леді та джентльмени не мають політичної влади, але можуть привертати увагу до актуальних гуманітарних питань на найвищому рівні. Досі не існувало жодного міжнародного майданчика, на якому ми могли б комунікувати на регулярній основі, обмінюючись досвідом своїх країн. Створюючи таку платформу, як саміт перших леді та джентльменів, Україна задає новий тренд для всього світу", – заявила Олена Зеленська.

Перша леді України висловила сподівання, що такі саміти проводитимуться щорічно, що дасть змогу учасникам впливати на розв'язання найактуальніших проблем.

Очікується, що цьогоріч на  саміті перших леді та джентельменів виступить афганська кінорежисерка Сахра Карімі, в евакуації якої з Афганістану приймала участь Україна.  

Загалом, гостями Київського саміту перших леді та джентльменів, за словами міністра закордонних справ Дмитра Кулеби, стануть дружини і чоловіки глав іноземних держав, а також українські та міжнародні експерти з Бразилії, Ізраїлю, Латвії, Лівану, Литви, Німеччини, Сербії, Коста-Ріки,  а також представники Європейської ради, ВООЗ та ООН Жінки.

Раніше "Коментарі" повідомляли, що під час спілкування з представниками Європейської бізнес-асоціації.Олена Зеленська анонсувала створення Офісу першої леді.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини