Головна Новини Політика зовнішня політика Лукашенко зустрівся з ватажком "ДНР" Пушиліним: реакція України
commentss НОВИНИ Всі новини

Лукашенко зустрівся з ватажком "ДНР" Пушиліним: реакція України

В МЗС України засудили заяви Лукашенка щодо співпраці з Україною.

сьогодні, 09:25
Поділіться публікацією:
Автор:
avatar

Slava Kot

Міністерство закордонних справ України прокоментувало зустріч білоруського диктатора Олександра Лукашенка та ватажка "ДНР" Дениса Пушиліна. У МЗС України назвали позицію Лукашенка продиктованою Кремлем.

Лукашенко зустрівся з ватажком "ДНР" Пушиліним: реакція України

Білоруський диктатор Олександр Лукашенко. Фото з відкритих джерел

МЗС України засудило зустріч Лукашенка та Пушиліна, вказавши, що це черговий прояв зневаги від білоруського диктатора щодо територіальної цілісності та суверенітету України.

"Ця зустріч є ще одним підтвердженням, що позиція теперішньої влади Білорусі щодо суверенітету та територіальної цілісності України продиктована виключно вказівками Кремля та не має нічого спільного ані з міжнародним правом, ані з міжнародними зобов’язаннями Республіки Білорусь", — наголошують в українському відомстві.

Також у міністерстві вказали на лицемірні слова Лукашенка, який заявив, що готовий співпрацювати з Україною на тих же й принципах, що й з "ДНР".

"Постійні заяви Олександра Лукашенка про його "теплі почуття" до "братнього українського народу" звучать як насмішка, а його практичні дії руйнують принципи добросусідства і взаємної поваги, на яких будувалися відносини між українським та білоруським народами", — відповіли в МЗС України.

У підсумку українське міністерство зазначило, що дії Лукашенка матимуть негативні наслідки для відносин між Україною та Білоруссю.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Білорусі звинуватили популярну гру у шпигунстві.

Також "Коментарі" писали про повідомлення прикордонної служби, чи відбувається переміщення військової техніки поблизу українсько-білоруського кордону.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини