Головна Новини Політика зовнішня політика Лукашенко заявив про початок постачання "ядерки" Росією в Білорусь
commentss НОВИНИ Всі новини

Лукашенко заявив про початок постачання "ядерки" Росією в Білорусь

РФ розгортає тактичне озброєння у Білорусі вперше після розпаду СРСР

14 червня 2023, 15:40
Поділіться публікацією:

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко зробив заяву про початок постачання з Росії тактичної ядерної зброї до спецсховищ на територію його країни. Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на Reuters.

Лукашенко заявив про початок постачання "ядерки" Росією в Білорусь

Білорусь почала приймати російські ядерні боєзаряди, щоб "захиститися від Заходу". Фото: відкриті джерела

"У нас є ракети та бомби, які ми отримали з Росії. Бомби втричі потужніші, ніж ті, які були скинуті на Хіросіму та Нагасакі", — сказав Лукашенко.

Також Лукашенко повідомив, що у його країні є численні радянські ядерні сховища, п'ять чи шість із яких відновили за його наказом. За його ж словами, він сам вимагав у кремлівського диктатора кроку з розміщення "ядерки" у своїй країні — нібито через те, що та з 2020 року є "мішенню Заходу". Нагадаємо, Лукашенко неодноразово звинувачував Захід у спробі його скинути, а тепер наполягає, що російська "ядерка" стане стримуючим фактором для нібито можливих атак західних країн на Білорусь.

РФ розгортає "ядерку" поза власними територіями вперше після розпаду СРСР, зберігаючи за собою контроль над цим видом озброєння. У США поки що не бачать ознак того, що Кремль готується застосувати ядерну зброю, розміщену в Білорусі, у війні проти України. Але продовжують уважно стежити за цим.

На порталі "Коментарі" вже йшлося про те, що білоруський диктатор Лукашенко вважає, є "великі передумови" для швидкого закінчення війни в Україні. Білоруський президент дав інтерв'ю російському пропагандистському телеканалу "Росія-1". Під час розмови Лукашенко зазначив, що невдовзі війна між Україною та Росією закінчиться. Втім, білоруський лідер не уточнив, які саме передумови для цього існують. Крім того, Лукашенко заговорив про "червоні лінії", уточнивши, що для нього це — повномасштабна агресія.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини