Головна Новини Політика зовнішня політика Лукашенко заявив про факти геноциду: не в Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

Лукашенко заявив про факти геноциду: не в Україні

На противагу заявам України та її західних союзників про факти геноциду з боку Росії, союзник Путіна став згадувати військові злочини Другої світової

17 липня 2023, 19:25 comments1282
Поділіться публікацією:

Глава Білорусі Олександр Лукашенко, який підтримує путінську Росію у війні проти України, став педалювати тему "геноциду білоруського народу у Велику Вітчизняну війну". Про це повідомляють "Коментарі".

Лукашенко заявив про факти геноциду: не в Україні

Олександр Лукашенко

Це питання він порушив під час сьогоднішньої зустрічі з генпрокурором республіки.

"Викристалізовується низка пропозицій щодо більш серйозного не просто розгляду нашим суспільством фактів геноциду білоруського народу у Велику Вітчизняну війну. Але й пропаганді цього питання, особливо серед молоді. Щоб молодь знала, що було. Для чого? Для того, щоб такого більше не сталося" , — заявив на зустрічі Лукашенко.

Крім того, за даними близького до Лукашенка телеграм-каналу Пул Першого, глава Білорусі підписав Закон "Про зміну Кримінально-процесуального кодексу Республіки Білорусь". Їм передбачається неприпустимість відмови у порушенні кримінальної справи та припинення провадження стосовно померлих осіб, які вчинили злочини проти миру та безпеки людства, що не мають строку давності, включаючи геноцид, а також військові злочини.

Наразі представниками названих осіб зможуть виступати їхні близькі родичі. При цьому відмова таких родичів від участі в процесі не буде перешкодою для розслідування справи та судового розгляду. При доведеності провини померлої особи передбачається винесення щодо неї обвинувального вироку без призначення покарання.

Нагадаємо, що Міжнародний кримінальний суд виписав ордер на арешт російського президента Володимира Путіна та на уповноваженого при президентові Російської Федерації з прав дитини Марії Львов-Бєлової, підозрюваних у скоєнні актів геноциду, які виявились у насильницькому вивезенні з України дітей та насильницькому їх розподілі серед російських сімей . Згідно з міжнародним законодавством, ці дії можуть вважатися актами геноциду. Після видачі ордера Путіна та Львову-Бєлову можуть заарештувати та передати МКС у будь-якій із 123 країн, що ратифікували Римський статут.

Тим часом, у Зеленського розповіли, чому Росія могла підірвати Кримський міст.

Українці розповіли, чи був саміт НАТО успішним для України.

А уряд готовий платити гроші молоді, щоби не сиділа вдома.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини