Головна Новини Політика зовнішня політика Лукашенко штовхає Білорусь до поглинання РФ: які ризики для України
commentss НОВИНИ Всі новини

Лукашенко штовхає Білорусь до поглинання РФ: які ризики для України

В Міністерстві закордонних справ України реально оцінюють загрози, які створює своїми діями Лукашенко

28 травня 2021, 00:40
Поділіться публікацією:

Олександр Лукашенко своїми діями позбавив українську владу можливостей вести з ним цивілізований діалог, а його зближення з Росією може закінчитися поглинанням Білорусі Російською Федерацією. Про це під час ток-шоу "Право на владу" заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба.

Лукашенко штовхає Білорусь до поглинання РФ: які ризики для України

Олександр Лукашенко. Фото з відкритих джерел

Україна ніколи не втручалася у внутрішні справи Білорусі, наголосив Кулеба.

"Подальше зближення Білорусі з Росією — це симетричне зростання загрози використання Білорусі Російською Федерацією для нарощування агресії проти нашої держави. Цей той ризик, який ми маємо завжди враховувати", — сказав голова МЗС України.

За його словами, після аналізу ситуації з примусовою посадкою літака Ryanair та арешту журналіста Романа Протасевича у Мінську у українських посадовців не було жодних вагань щодо заборони авіасполучення з Білоруссю.

"Лукашенко своїми діями просто не залишає можливості вибудовувати з ним будь-які стосунки. Це не вибір України збільшувати для себе російську загрозу на білоруському напрямку. Це вибір так званого президента Лукашенка. Він своїми діями рухає країну в бік РФ. Ризики для нас зростають, але ми не можемо піти на компроміс з людиною, яка вдається до таких дій", — наголосив Кулеба.

Опальний нардеп Юрій Шевченко, якого через візити до Білорусі та перемовини з Лукашенком виключили з фракції "Слуга народу", заявив, що міжнародна ізоляція Білорусі призведе до катастрофічних наслідків для України. Зокрема, до відновлення кордонів колишнього Радянського Союзу.

"Після ізоляції Білорусі в них не буде жодного шансу, окрім як стати частиною Росії, та 1084 км кордонів тепер у нас буде з РФ внаслідок. Мене критикують багато, що з Лукашенком зустрічаюсь, зі фракції виключили, а я лише хотів весь цей час, півроку вже, доказати усім, що перша серія серіалу "Відновлення Радянського Союзу" покачалася, коли бчб-прапор занесли у парламент", — зазначив Шевченко.

Він натякнув, що у ситуації з посадкою літака Ryanair у Мінську приймали участь представники російських спецслужб. Нібито три пасажири з цього рейсу пересіли на спеціальний російський борт.

Нагадаємо, після інциденту з літаком Ryanair авіакомпанія "Бєлавіа" вимушено скасувала рейси в вісім країн світу. Україна, окрім заборони авіарейсів, також заборонила імпорт електроенергії з Білорусі та Росії.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини