Головна Новини Політика зовнішня політика Лукашенко розв'язав руки білоруським силовикам: подробиці
commentss НОВИНИ Всі новини

Лукашенко розв'язав руки білоруським силовикам: подробиці

Білоруським правоохоронцям дозволили використовувати бойову техніку для розгону протестів

17 травня 2021, 16:59
Поділіться публікацією:

Самопроголошений президент Республіки Білорусь Олександр Лукашенко підписав закон, що позбавляє силовиків відповідальності за застосування сили й спричинення фізичної шкоди цивільному населенню під час розгону мітингів. Про це повідомляє білоруська інформаційна агенція "БЕЛТА".

Лукашенко розв'язав руки білоруським силовикам: подробиці

Олександр Лукашенко - фото: belaruspartisan

За інформацією ЗМІ, відтепер місцеві правоохоронці можуть сміливо користуватися зброєю чи будь-якими іншими спеціальними засобами для придушення протестів, адже цей закон повністю знімає з них всі зобов'язання. Також для даної мети Лукашенко надав право силовикам використовувати бойову техніку.

Окрім цього для "забезпечення правопорядку та безпеки" громадянам забороняється вести фото- та відеофіксацію.

Нещодавно Лукашенко підписав ще один закон, який передбачає передачу президентських повноважень Раді безпеки в разі загибелі очільника держави.

Нагадаємо, що Олександр Лукашенко може приховувати сина з розумовою відсталістю. Про це припускають білоруські ЗМІ. Виявляється, що хлопець народився у 2002 році. Він на два роки старший за Миколу. Народила дитину Лукашенку Ірина Абельська — колишній особистий лікар президента і матір Колі.

Як стверджують журналісти, у хлопця спостерігалася розумова відсталість, аутизм і недорозвинені слухові проходи (тобто дитина була глухоніма). Детальніше про це читайте в нашому матеріалі.

Також сайт "Коментарі" розповідав, що самопроголошений білоруський державний очільник Олександр Лукашенко звинуватив американців і європейців у тому, що вони не допомогли боротися з пандемією коронавірусу, назвавши їх "мерзотниками". Відео дивіться тут.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини