Головна Новини Політика зовнішня політика Лукашенко розповів, що робив на кухні Путіна із Кучмою
commentss НОВИНИ Всі новини

Лукашенко розповів, що робив на кухні Путіна із Кучмою

Самопроголошений президент Білорусі нарікає, що Україна відмовилася інтегруватися з РФ та Білоруссю

24 травня 2023, 18:11 comments1224
Поділіться публікацією:

Олександр Лукашенко під час Євразійського економічного форуму, який зараз проходить у Москві, нарікає, що Україна не є учасником інтеграційних процесів на пострадянському просторі. У своїй заяві він згадав, що ідея ЄврАзЕС нібито була народжена "на кухні Путіна" і при цьому був присутнім президент України Леонід Кучма.

Лукашенко розповів, що робив на кухні Путіна із Кучмою

Лукашенко підтримує Путіна у війні з Україною

"Я, як людина бувала, був присутній біля витоків багатьох процесів, — заявив Лукашенко. — Маю вам підказати, що наше євразійство, нинішній ЄврАзЕС, починався на кухні у президента Путіна. Це, справді, було так. Він тут присутній — підтвердить. І тоді задум був хороший... Я пам'ятаю, коли він запросив нас додому... Особливість цього моменту полягала в тому, що з нами тоді була Україна... Леонід Данилович Кучма. Хоча я тоді своєму колезі (Путіну — ред.) говорив, що з цього навряд чи щось вийде, через ситуацію, яка вже тоді почалася складатися у нас на пострадянському просторі і тут у нашому регіоні, але аж 28 документів ми розробили разом з Україною, але потім Україна від цього процесу, як я і думав, відійшла”.

Нагадаємо, що Євразійське економічне співтовариство (ЄврАзЕС) — міжнародна економічна організація, що існувала з 2001 по 2014 роки, що складається з низки колишніх республік СРСР. Була створена для просування її учасниками процесу формування Митного союзу та Єдиного економічного простору (спочатку Росією та Білоруссю, потім Казахстаном, Киргизстаном та Таджикистаном, згодом — ЄврАзЕС), а також реалізації інших цілей та завдань, пов'язаних із поглибленням інтеграції в економічній та гуманітарній сферах. Скасована у зв'язку із створенням Євразійського економічного союзу (ЄАЕС). З 2016 року абревіатура ЄврАзЕС у публічному просторі використовується поряд із абревіатурою ЄАЕС.

Тим часом, керівник розвідки Росії звинуватив Захід і прогнозує їм кінець існування.

Найбільший у світі авіаносець США прибув Осло: з'явилася реакція Москви.

А Дому Гітлера вигадали нове застосування.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини