Головна Новини Політика зовнішня політика Лукашенко розповів, коли Білорусь зможе видати Україні бойовиків ПВК «Вагнера»
commentss НОВИНИ Всі новини

Лукашенко розповів, коли Білорусь зможе видати Україні бойовиків ПВК «Вагнера»

Білорусь видасть бойовиків ПВК «Вагнера» після надання Україною доказів їх провини

6 серпня 2020, 22:06 comments4698
Поділіться публікацією:

Президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що бойовиків ПВК "Вагнера", яких затримали в країні, не видадуть Україні, поки не доведуть їхню провину в конкретних злочинах. Екстрадувати росіян обіцяють після того, як сформують "чітку картину". Про це він розповів в інтерв'ю журналісту Дмитру Гордону, передає "РБК-Україна" .

Лукашенко розповів, коли Білорусь зможе видати Україні бойовиків ПВК «Вагнера»

За словами Лукашенка, Білорусь діє в рамках міжнародної угоди з Росією і Україною. Генпрокурори України, Білорусі та Росії в спілкуються між собою і працюють над складанням найбільш чіткої картини.

Крім того, Лукашенко заявив, що затримання росіян в Білорусі "це не просто прикро, це неприпустимо і огидно, особливо, якщо це відбувається з боку твоїх рідних друзів".

Раніше "Коментарі" писали, що Олександр Лукашенко доручив запросити в Білорусь генеральних прокурорів Росії і України для розгляду в ситуації із затриманими бойовиками.

Нагадаємо, з минулого тижня Білорусь знаходиться в епіцентрі уваги міжнародної громадськості після затримання 33 найманців російської приватної військової компанії "Вагнера". Затримані перебувають під арештом і їх підозрюють в підготовці терактів і провокацій напередодні президентських виборів в Білорусі 9 серпня. Офіс генерального прокурора України запросив Генпрокуратуру Білорусі видати 28 найманців, з яких дев'ять — українські громадяни, для розслідування їхньої участі в збройному конфлікті на Донбасі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини