Головна Новини Політика зовнішня політика Лукашенко прокоментував можливість наступу на "бідну Польщу"
commentss НОВИНИ Всі новини

Лукашенко прокоментував можливість наступу на "бідну Польщу"

У Білорусі розпочинаються спільні військові навчання країн ОДКБ, які пройдуть біля польського кордону

25 серпня 2023, 21:05
Поділіться публікацією:

Глава Білорусі Олександр Лукашенко прокоментував проведення військових навчань країн ОДКБ "Бойове братство — 2023", біля кордонів Польщі. Вони відбудуться з 1 по 6 вересня, на території Брестської, Гродненської та Мінської областей Білорусі. Про це повідомляють "Коментарі".

Лукашенко прокоментував можливість наступу на "бідну Польщу"

Польська армія

Лукашенко запевнив, що навчання не направлені проти Польщі, хоча для їх проведення обрано полігони та ділянки місцевості у західному регіоні країни – Брестській, Гродненській та Мінській областях Білорусі.

"Я, чесно кажучи, в деталі не вникав цих навчань, — заявив журналістам Лукашенко. — Але там немає такої бойової складової, там будуть невеликі підрозділи деяких країн ОДКБ, які переважно відпрацьовуватимуть штабні питання і тактику, і стратегію на майбутнє. Тому все вони (поляки — ред.) знають, ми їх заздалегідь попередили... Але будуть використовувати... Мовляв, "ось там Путін з Лукашенком знову в Білорусі чогось задумали і мало не готують наступ на ту нещасну Польщу". Нічого такого. Ніякого наступу — ми відпрацьовуємо звичайні питання, які були давно сплановані. Тому переживати за це не треба".

Згідно з повідомленням прес-служби міноборони Білорусі, під час оперативно-стратегічних навчань відпрацюють "завдання щодо застосування сил та засобів системи колективної безпеки організації для врегулювання кризової ситуації у східноєвропейському регіоні колективної безпеки ОДКБ". Крім того, заплановано спеціальне навчання із спільним формуванням радіаційного, хімічного, біологічного захисту та медичного забезпечення.

Нагадаємо, що широкомасштабному вторгненню армії Росії в Україну 24 лютого 2022 року передували спільні військові навчання "Союзна рішучість — 2022" Збройних сил Російської Федерації та Збройних сил Республіки Білорусь, які проводилися з 10 по 20 лютого 2022 року на території Білорусі.

Тим часом, в Україні розповіли, наскільки близький ворог підійшов до Куп'янська.

У Зеленського розповіли, що буде, якщо все ж таки відбудеться заморожування війни.

А російського актора, який виступив проти війни в Україні, замінили на віртуальну копію.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини