Головна Новини Політика зовнішня політика Лукашенко полетів до Путіна: мета візиту
commentss НОВИНИ Всі новини

Лукашенко полетів до Путіна: мета візиту

Самопроголошений президент Білорусі полетів на зустріч із російським диктатором

8 травня 2023, 20:13 comments1080
Поділіться публікацією:

Президент Білорусі Олександр Лукашенко прибув із візитом до Москви. Про це, як передають "Коментарі", повідомляє Telegram-канал "Пул першого", близький до прес-служби білоруського президента.

Лукашенко полетів до Путіна: мета візиту

Лукашенко - союзник Путіна

"Перший із робочим візитом у Москві", — йдеться у повідомленні. Лукашенко візьме участь у святкуванні Дня Перемоги у Москві.

Через візит Лукашенка до Москви у столиці Білорусі перенесли традиційне покладання квітів та вінків на Площі Перемоги у Мінську з ранку на вечір 9 травня.

Як уточнює Білоруський розслідувальний центр, Лукашенко приїхав на парад удруге за всю історію – до цього він був присутній лише у ювілейному 2020 році. В інші роки Лукашенко відмовлявся від запрошень, пояснюючи це неможливістю пропустити свято у Мінську.

До Лукашенка до Москви прибули п'ятеро глав країн СНД: президент Таджикистану Емомалі Рахмон, президент Узбекистану Шавкат Мірзієєв, президент Киргизстану Садир Жапаров, президент Казахстану Касим-Жомарт Токаєв та прем'єр-міністр Вірменії Нікол Пашинян.

Очікується, що незважаючи на недавню атаку безпілотників на Кремль, Путін виступить з промовою, зміст якої ретельно приховується. Близькі до Кремля політологи визнають, що наявність на трибуні разом із Путіним інших президентів є додатковою гарантією того, що ймовірні українські БПЛА не атакують голову РФ. Втім, як зазначають політичні оглядачі, замість реального Путіна з мавзолею може виступити один із його двійників.

Тим часом, Пригожин пообіцяв росіянам братські могили.

Окупанти розпочали мобілізацію у Маріуполі.

А відомого німецького кардіолога підозрюють у навмисному вбивстві пацієнтів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини