Головна Новини Політика зовнішня політика Лукашенко "похвалив" Зеленського: "Він все робить правильно"
commentss НОВИНИ Всі новини

Лукашенко "похвалив" Зеленського: "Він все робить правильно"

Глава Білорусі, який виступає союзником Путіна, висловив свою думку щодо зовнішньополітичного курсу Володимира Зеленського

6 жовтня 2023, 19:06
Поділіться публікацією:

Глава Білорусі Олександр Лукашенко вважає, що західні союзники "кинули" Володимира Зеленського, пообіцявши спочатку військову та економічну допомогу главі української держави у разі продовження боротьби України, а зараз поступово відмовляються від своїх слів. Про це повідомляють "Коментарі".

Лукашенко "похвалив" Зеленського: "Він все робить правильно"

Лукашенко - союзник Путіна

Відповідаючи на запитання журналістів на військовому полігоні, Лукашенко не обійшовся без кремлівських кліше про "війну до останнього українця". Мовляв, керівництво України взяло на себе зобов’язання вести війну проти Росії після західних обіцянок військової підтримки. Саме тому, вважає Лукашенко, Зеленський дозволяє собі вести по відношенню до західних союзників зухвало — він вимагає дотримання раніше даних йому неофіційних обіцянок.

"Зеленський поводиться абсолютно правильно, — заявив Лукашенко, спершу, посилаючись на ЗМІ, назвавши його "жебраком". — Коли починалася ця бійня... американці під час переговорів сказали "Володя, воюватимемо, ми тобі зробимо все. Ти воюватимеш до останнього українця, а ми мобілізуємо тобі все, що можна на підтримку — гроші, озброєння та інше"... Він "до останнього українця" воює, а вони те, що обіцяли чи не вчасно роблять чи не дають, що обіцяли... Захід не виконує домовленості, які дали Зеленському, тому Володимир Олександрович їм каже: "Негідники", я образно кажу, "Чому ви не робите, що обіцяли". Він їде і від них вимагає. Правильно він чинить? Правильно. Домовленість була?"

На думку Лукашенка, це "глибинна річ", яка визначає відносини Зеленського та керівників країн Заходу.

— Зеленський поводиться правильно, але він розуміє, що його кинули, — заявляє білоруський диктатор.

Нагадаємо, що у 2019 році президент Лукашенко гарантував, що з Білорусі до України можуть приїхати лише трактором, а не танком. Проте саме з території Білорусі РФ атакувала у лютому 2022 року. Крім того, він давав гарантії безпеки ватажку ПВК "Вагнер" Пригожину, але після його смерті відхрестився від цих слів.

Тим часом, росіяни готуються до утримання одного із ключових міст на півдні.

Атак "шахедами" буде ще більше: ЗСУ зробили попередження українцям.

А окупанти "відкрили" повторно перинатальний центр у Запорізькій області.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Ігор

6 жовтня 2023, 18:38

Була похвала від Пригожина, тепер Лукашенка. Чекаємо найвищих винагород Росії та Білорусі. Та і Пригожина Зе вже використовував як найкращій індикатор: "Спитайте Пригожина, чи варто вірити Путину".


Новини