Головна Новини Політика зовнішня політика Лукашенко назвав Зімбабве прикладом політичної стабільності
commentss НОВИНИ Всі новини

Лукашенко назвав Зімбабве прикладом політичної стабільності

Олександр Лукашенко привітав президента Зімбабве Еммерсон Мнангагву з днем народження і заявив, що Зімбабве залишається прикладом політичної стабільності та економічного прогрессао

15 вересня 2021, 12:40
Поділіться публікацією:

Президент Білорусії Олександр Лукашенко заявив про видимий прогрес у співпраці з Зімбабве. Про це повідомили в пресслужбі президента Білорусії. Попри складнощі, викликані пандемією коронавірусу, Зімбабве залишається прикладом політичної стабільності та економічного прогресу. З такими словами президент Білорусії звернувся до президента Зімбабве в честь дня народження.

Лукашенко назвав Зімбабве прикладом політичної стабільності

Лукашенко. Фото з відкритих джерел

"Не дивлячись на тимчасові складнощі, викликані світовою пандемією, країна залишається прикладом політичної стабільності і економічного прогресу. Важко переоцінити ваш особистий внесок в будівництво та зміцнення Зімбабве", — сказано в привітанні Лукашенка.

В кінці серпня стало відомо, що Білорусь незабаром планує відкрити своє посольство в Зімбабве. Це буде перше нове посольство в поточному році, раніше свої дипмісії влади Білорусі закрили в Канаді та Еквадорі. Утримувати й відкривати дипломатичне представництво будуть на кошти Мінфіну, але в межах передбаченого бюджету.

Цікаво, що раніше завдяки африканським проєктам до Зімбабве налагодили постачання продукції білоруського машинобудування. Правда за перші шість місяців 2021 року Мінськ і Хараре наторгували всього на 15,3 мільйона доларів.

Нещодавно в форматі відеоконференції відбулися переговори Надзвичайного і Повноважного Посла Республіки Білорусь у Південно-Африканській Республіці та Республіці Зімбабве за сумісництвом Олександра Сидорука та міністра закордонних справ і міжнародної торгівлі Зімбабве Фредеріка Шави. В ході переговорів обговорили стан і перспективи розвитку співробітництва між Білоруссю і Зімбабве.

Читайте також на "Коментарях" — Олександр Лукашенко знову відважив росіянам компліменти, заявивши, що Володимир Путін йому як брат.

Також читайте на порталі "Коментарі" — Лукашенко розповів про постачання до Білорусі озброєння з РФ.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини