Головна Новини Політика зовнішня політика Лукашенко назвав умову, за якої вимагатиме повернути країні ядерну зброю
commentss НОВИНИ Всі новини

Лукашенко назвав умову, за якої вимагатиме повернути країні ядерну зброю

Лукашенко назвав умову, за якої може переглянути свою позицію

18 березня 2022, 23:50
Поділіться публікацією:

Влада Білорусі  не виношує планів розміщати жодних видів ядерних озброєнь на білоруській території. Про це повідомив самопроголошений очільник  країни Олександр Лукашенко, інформує  Sputnik.

Лукашенко назвав умову, за якої вимагатиме повернути країні ядерну зброю

Олександр Лукашенко (фото з відкритих джерел)

"Я не планую розміщувати тут ядерну зброю, виробляти тут ядерну зброю, створювати і використовувати цю ядерну зброю проти будь-кого. Такого ніколи не було в планах білоруського керівництва і в моїх планах", — сказав  білоруський  президент.

Як уточнив Олександр Лукашенко, коли, можливо, США, Франція та Британія розмістять  ядерне озброєння в безпосередній близькості до білоруської республіки, для  прикладу, на територіях  Польщі, Литви або ж України – тоді Білорусь змушена буде  ставити вимогу очільнику  Росії Володимиру  Путіну повернути ядерне озброєння, яке колись передали  РФ.

Нагадаємо, що "Коментарі" інформували про те, що штати заявили про відповідь, якщо російська ядерна зброя з'явиться у Білорусі. У Держдепі США висловили занепокоєння тим, що самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко ініціює референдум у Білорусі, на якому громадяни країни можуть ухвалити рішення про те, щоб розмістити на території Білорусі на постійній основі не лише збройні сили РФ, а й ядерну зброю. У Держдепі вважають, що розміщення російських військ та озброєнь може безпосередньо загрожувати безпеці в Європі, тому такий крок Росії не може залишитися без відповіді. У США наголошують, якщо зміни до Конституції будуть ухвалені, тоді Росії нічого не завадить розмістити в Білорусі не лише свої збройні формування, а й ядерні боєголовки.

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини