Головна Новини Політика зовнішня політика Лукашенко назвав Білорусь "ядерною державою"
commentss НОВИНИ Всі новини

Лукашенко назвав Білорусь "ядерною державою"

Глава Білорусі на публіці вдався до міркувань про мир і війну, заявивши, що не хотів би, щоб його країна воювала

1 серпня 2023, 18:43
Поділіться публікацією:

Розмірковуючи про мир та війну, глава Білорусі Олександр Лукашенко, говорячи про свою республіку, заявив, що "ніхто ніколи не нападав на ядерну державу". Про це повідомляють "Коментарі".

Лукашенко назвав Білорусь "ядерною державою"

Ядерна зброя

За словами Олександра Лукашенка, у разі військового конфлікту він насамперед розраховує на допомогу Росії. Вона, каже Лукашенко, ніколи не відмовляла Білорусі, зокрема передавши тактичну ядерну зброю:

"Ми люди мирні, ми навоювалися за свою історію, як історик, я це добре знаю, тому я не хочу, щоб мій народ, особливо при мені, воював... Ми зброєю не брязкаємо, але готуємося будь-якої миті захистити свою країну. Без допомоги буде важко… Але хто нам допоможе? Тільки свої люди на Сході, росіяни. І я не можу образитися на Російську Федерацію, на президента Росії, що вони не відреагували на мої прохання, навіть на найсерйозніші. Я маю на увазі ядерну зброю. Ви повинні розуміти, що ядерна зброя — це безпека. На ядерну країну ще ніхто ніколи не нападав", — каже Лукашенко.

Другим "сильним безпековим фактором" Лукашенко назвав наявність в республіці атомної станції. Оскільки, на його думку, "якщо рвоне, то мало не здасться і там (на Заході — ред.), зокрема".

Тактична ядерна зброя, за словами Лукашенка, вже "розосереджена у нас по Білорусі".

— Не дай Боже, доведеться використовувати цю зброю. Я таки сподіваюся, що цього не буде. Але всі повинні розуміти – ви до нас не лізьте, – заявив Лукашенко.

Нагадаємо, що, згідно з заявами Путіна, на територію республіки перебазовано ТЯЗ та його носії — літаки та установки "Іскандер". При цьому, як пояснив глава РФ, контроль над зброєю зберігають Збройні сили РФ. Щодо переміщення ядерної зброї до кордонів НАТО, Путін послався на практику США, які розміщують у своїх європейських союзників у Європі ядерні заряди.

Також Білорусь змінила Конституцію і відмовилася від нейтралітету та без'ядерного статусу.

Медведєв назвав умову, за якої Росія застосує ядерну зброю в Україні.

А в ЦРУ зробили заяву щодо готовності РФ використовувати ядерну зброю.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини