Головна Новини Політика зовнішня політика Литва висловила подяку Україні за надану гуманітарну допомогу
commentss НОВИНИ Всі новини

Литва висловила подяку Україні за надану гуманітарну допомогу

Віцеспікерка Сеймаса Литви Радвіл Моркюнайте-Мікуленене зустрілася зі своєю українською колегою і висловила подяку за допомогу від нашої країни

8 вересня 2021, 10:13
Поділіться публікацією:

За надану Україні гуманітарну допомогу у вигляді колючого дроту віцеспікерка Сеймамса Литви висловила подяку. Про це розповіла віцеспікерка Верховної Ради України Ольга Кондратюк. Зустріч двох віцеспікерок відбулася в рамках Всесвітньої конференції голів парламентів. У той же час Ольга Кондратюк висловила глибоку подяку Литві за участь у Кримській платформі, а також присутність на високому рівні на заходах присвячених Дню Незалежності. Крім того, заступниця голови Верховної Ради зазначила, що Литва є важливим партнером для України. Вона чітко і послідовно підтримує і допомагає нашій країні відновлювати курс на відновлення суверенітету і територіальної цілісності.

Литва висловила подяку Україні за надану гуманітарну допомогу

Віце-спікерка українського Парламенту на зустрічі зі своєю колегою з Литви

"Для нас дуже приємно те, що на всіх політичних рівнях нашої держави і в литовському суспільстві одностайна підтримка України, в тому числі і на рівні парламенту. Наш загальний політичний порядок денний і спільну реагування на виклики на тлі триваючої російської агресії підтверджують це", — зазначила Олена Кондратюк.

Віцеспікерка закликала свою литовську колегу і його колег депутатів створити Кримську платформу в Сеймасі Литви. Вона підкреслює важливість регулярного спілкування керівництва парламентів обох країн.

Ще однією темою співрозмовниць стали шляхи повернення України до активної участі в ініціативі Трьох морів.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв про те, що в Литву раптом вирушили вантажівки з гуманітарним вантажем з України. Перший вантаж вагою понад 38 тонн приїхав до Литви ще 12 серпня. Це були три вантажівки з колючим дротом. Литва почала будувати паркан з колючого дроту на кордоні з Білоруссю. Її довжина складе більше 550 кілометрів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини