Квін йде у відпустку: хто займе місце повіреного у справах США в Україні

Американську дипломатка Крістіну Квін на час відпустки замінить Джордж Кент

В американо-українських відносинах намічаються невеликі зміни. Так, за повідомленням "Дзеркала тижня", американське представництво в Україні тимчасово змінить свого керівника. Крістіну Квін, котра йде у відпустку, ненадовго підмінить Джордж Кент, який трудиться на посаді заступника помічника держсекретаря Штатів.

За інформацією американського посольства, приїзду Кента до Києва слід очікувати вже до кінця нинішнього тижня. Чиновник займеться виконанням обов'язків Крістіни Квін, яка є тимчасово повіреною у справах США на території України.

Також повідомляється, що сама Квін йде у відпустку на два тижні, тому Кенту доведеться пробути в українській столиці до кінця місяця. Після цього обидва дипломати повернуться до своїх обов'язків.

Слід зауважити, що американці не замінюють Крістіну Квін першим-ліпшим політиком. Ім’я Джорджа Кента давно знайоме Україні, адже він довгий час пропрацював в американському посольстві, розташованому в Києві. Його остання каденція в цьому статусі тривала три роки і закінчилася у 2018-у. Зараз же Кент працює в Бюро, яке займається справами Європи, а також Євразії.

Цікаво, що крім англійської, Кент може вільно спілкуватися українською і російською мовами, а також прекрасно проінформований про безліч нюансів політики і економіки України.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" повідомляли, як на майбутнє української держави може вплинути відновлення меморандуму про співпрацю між НАБУ і американським ФБР.

Також на порталі ви можете дізнатися, чи зможуть США стати українським союзником у перемовинах з питань Донбасу. Подробиці — в нашому матеріалі.