Головна Новини Політика зовнішня політика Кулебі у Вашингтоні довелося виправдовуватися: розвороту в бік Китаю немає
commentss НОВИНИ Всі новини

Кулебі у Вашингтоні довелося виправдовуватися: розвороту в бік Китаю немає

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба спростував тезу про зближення Києва і Пекіна

7 серпня 2021, 11:37
Поділіться публікацією:

Міністру закордонних справ України Дмитру Кулебі у Вашингтоні довелося виправдовуватися про те, що Україна не збирається міняти вектор зовнішньої політики й продовжить свій курс на зближення із Заходом, тому що є "частиною західного світу", а співпрацю з Пекіном голова МЗС України назвав природним процесом у сфері торгівлі та боротьби з коронавірусом. Як передає портал "Коментарі", про це міністр заявив в інтерв'ю "Голосу Америки".

Кулебі у Вашингтоні довелося виправдовуватися: розвороту в бік Китаю немає

Дмитро Кулеба. Фото: УНІАН

Зазначимо, що голова Офісу президента Андрій Єрмак і очільник МЗС України Дмитро Кулеба прибули до Вашингтона для підготовки офіційного візиту глави держави Володимира Зеленського в Білий дім, який повинен відбутися 30 серпня.

Відповідаючи на питання журналіста "Голосу Америки", Дмитро Кулеба заявив, що Україна не почала довгий шлях зближення з КНР, як кажуть деякі політики та журналісти. За словами дипломата, якщо хтось бачить таке зближення Києва і Пекіна, то він особисто бачить цілком робочий діалог в економіці й у сфері боротьби з пандемією. Що ж стосується питання безпеки, як і питань стратегічних галузей економіки, то Україна насамперед працює зі своїми західними союзниками з боку Європейського Союзу і Сполучених Штатів Америки.

Дмитро Кулеба ще раз зробив акцент на тому, що Україна є "частиною західного світу", а торгівля з Китаєм — це реальність нашого часу, яку потрібно приймати.

Читайте також на порталі "Коментарі" про те, що Дмитро Кулеба та Андрій Єрмак прибули в США для підготовки візиту Володимира Зеленського.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини