Головна Новини Політика зовнішня політика Кулеба зустрівся зі спецпредставником Китаю: подробиці
commentss НОВИНИ Всі новини

Кулеба зустрівся зі спецпредставником Китаю: подробиці

Зустріч відбулася на саміті у Хорватії

29 червня 2024, 16:40
Поділіться публікацією:

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба зустрівся зі спеціальним представником Китаю з європейських справ У Хунбо. Зустріч відбулася на саміті у Хорватії. Як передає портал "Коментарі", про це глава МЗС України повідомив у себе у Twitter (X).

Кулеба зустрівся зі спецпредставником Китаю: подробиці

Дмитро Кулеба та У Хунбо. Фото: X Дмитра Кулеби

"Провів зустріч із спеціальним представником уряду Китаю з європейських справ У Хунбо на полях Дубровницького форуму в Хорватії. Я поінформував спецпредставника про перший саміт миру, який відбувся у Швейцарії", — розповів український міністр.

Вони, за словами Дмитра Кулеби, обмінялися думками щодо подальших зусиль щодо відновлення справедливого та тривалого миру в Україні, заснованого на повазі Статуту ООН та міжнародного права.

"Україна та Китай продовжуватимуть діалог щодо миру та розвитку. Я наголосив на важливості стратегічно розглядати наші відносини у двосторонньому контексті, а також крізь призму майбутнього членства України в Європейському союзі", — зазначив Дмитро Кулеба.

Зазначимо, на панельних дискусіях у рамках Дубровницького форуму у Хорватії міністр закордонних справ висловив думку, що перемогою України буде створення реальності, в якій новий напад Росії буде неможливим.

"Як ми знаємо з власної недавньої історії, а також з історії інших регіонів, мир без справедливості веде до нової війни. Тому мета — не просто закінчити війну, а створити реальність, в якій мир буде справедливим і тривалим, а нова війна стане неможливою. Це і буде перемогою", – наголосив Кулеба.

Читайте також на порталі "Коментарі" – на саміті миру у Швейцарії так і не було представника Китаю. Проте причина відсутності на конференції китайської делегації не в проросійськості Пекіна, упевнений політичний експерт Євген Магда.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини