Головна Новини Політика зовнішня політика Кулеба знову закликає Росію до діалогу
commentss НОВИНИ Всі новини

Кулеба знову закликає Росію до діалогу

У Відні відбулося засідання Постійної ради ОБСЄ. Під час нього прозвучала консолідована міжнародна підтримка України за умов військового тиску з боку РФ

13 січня 2022, 15:32
Поділіться публікацією:

Україна продовжує докладати всіх зусиль, щоб Росія перейшла від позиції ультиматумів до виконання Гельсінського декалога. Кремль має вивести свої військові формування з окупованого Донбасу та Криму, а також покласти край конфліктам у Грузії та Молдові, до чого також причетна Росія. Як передає портал "Коментарі", про це заявив глава МЗС Росії Дмитро Кулеба на засіданні Постійної ради ОБСЄ, інформує МЗС України.

Кулеба знову закликає Росію до діалогу

Дмитро Кулеба. Фото: Фейсбук Дмитра Кулеби

Дмитро Кулеба нагадав документи ОБСЄ, під якими також підписалася Росія. В них чітко прописано, що Москва не намагатиметься розглядати якусь частину регіону ОБСЄ, як сферу свого впливу.

Міністр зазначив, тепер же Москва опинилася перед вибором – або й надалі відмовлятися йти на діалог, воліючи вирішувати проблемні питання силовим шляхом, або погодити відновити діалог у вже створених форматах, у тому числі під егідою ОБСЄ.

Щодо України, то Дмитро Кулеба зазначив, що Київ продовжить співпрацю з міжнародними партнерами щодо пошуку шляхів стримування Росії від нового витка війни на європейському континенті.

Читайте також на порталі "Коментарі" — секретар РНБО Олексій Данілов заявив, що план Путіна щодо України не змінився. У Кремлі вважають, що завдання №1 – це розтоптати українську державність, щоб з'явилася можливість відновити Російську імперію. Також Данілов заявив, що окупація частини Донбасу знадобилася Росії для того, щоб поставити на другий план питання анексії Криму. Адже поки всі зайняті, як вирішити питання з Донбасом про Крим практично не згадують, бо на першому місці Донбас.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини