Головна Новини Політика зовнішня політика Кулеба знову вирушив в африканського турне: чому це важливо для миру в Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

Кулеба знову вирушив в африканського турне: чому це важливо для миру в Україні

Дмитро Кулеба розпочав друге турне країнами Африки і назвав його цілі

22 травня 2023, 11:20 comments2791
Поділіться публікацією:

Глава МЗС України Дмитро Кулеба розпочав друге турне країнами Африки. Міністр вже побував у Касабланці (Марокко) і розповів про головні дипломатичні цілі поїздки. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на сторінку міністра в Intsrgram.

Кулеба знову вирушив в африканського турне: чому це важливо для миру в Україні

Дмитро Кулеба. Фото з відкритих джерел

Дмитро Кулеба зазначив, що його візит до Марокко став першим візитом глави МЗС України з моменту встановлення двосторонніх відносин.

За словами міністра, під час його турне він має намір провести низку важливих переговорів з африканськими лідерами та бізнесом.

Також Дмитро Кулеба зупинився на трьох ключових завданнях, які він зобов'язаний виконати під час цього турне. Перша, вона ж ключова, залучити якнайбільше африканську країну до втілення "формули миру" президента Володимира Зеленського. Друга – заручитись підтримкою безперебійного експорту в рамках Чорноморської зернової ініціативи. Третє – сформувати нові можливості для українського бізнесу.

Кулеба додав, Африка виявляє інтерес до українських товарів та послуг.

"Над цим і працюватимемо протягом тижня. Слідкуйте за новинами", — додав міністр.

Читайте також на порталі "Коментарі" — розпочинається битва за Африку: чому Заходу важливо її виграти – про що каже турне Блінкена. Експерти в ексклюзивному інтерв'ю детально проаналізували ситуацію, що склалася.

Також видання "Коментарі" повідомляло – на саміті G7 у Японії, участь у якому взяв і український президент Володимир Зеленський, у ракурсі російсько-української війни було зроблено важливі заяви, проведено безліч зустрічей, ухвалено серйозні рішення, у тому числі про передачу ЗСУ американських. винищувачів F-16. Які основні висновки можна зробити зараз? Як це наближає перемогу України та крах РФ? Видання "Коментарі" із цими питаннями звернулося до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини