Головна Новини Політика зовнішня політика Кулеба заявив, що Ердоган здатний повернути зернову угоду, але є нюанс
commentss НОВИНИ Всі новини

Кулеба заявив, що Ердоган здатний повернути зернову угоду, але є нюанс

Дмитро Кулеба наголосив, що президент Туреччини Реджеп Ердоган може повернути "зернову угоду", проте Україна вже активно шукає альтернативу

10 серпня 2023, 11:42
Поділіться публікацією:

Президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган, який активно включився в переговорний процес, щоб перезапустити зернову угоду, здатний досягти успіху в цьому напрямку, проте Україна не чекає на підсумкове рішення, а в цей час шукає альтернативні шляхи експорту своєї продукції. Як повідомляє портал "Коментарі", таку заяву в інтерв'ю "Corriere della Sera" зробив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба.

Кулеба заявив, що Ердоган здатний повернути зернову угоду, але є нюанс

Дмитро Кулеба. Фото: з відкритих джерел

"Так, я думаю, що він (Ред. – президент Ердоган) може (Ред. – повернути "зернову угоду). Ми знаємо, що турецька дипломатія співпрацює з російською. Тим часом ми будуємо альтернативні шляхи експорту пшениці та інших продуктів, не йдучи через Чорне море", — зазначив Кулеба, відповідаючи на запитання, чи здатний Ердоган повернути угоду про експорт українського зерна.

Читайте також на порталі "Коментарі" — президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган заявив, що Анкара веде переговори зі сторонами щодо відновлення Чорноморської зернової угоди (звідки Росія вийшла 17 липня), але вирішення цієї проблеми нібито "залежить від виконання західними країнами своїх обіцянок". У свою чергу держсекретар США Ентоні Блінкен вважає, що нейтральна Бразилія здатна повернути Росію до зернової угоди. Про що говорять ці "переклади стрілок"? Хто реально може підштовхнути РФ до повернення до зернової угоди? Видання "Коментарі" із цими питаннями звернулося до експертів.   

Також видання "Коментарі" повідомляло – до чого може призвести ескалація у Чорному морі – чи вдасться перезапустити зернову угоду. 




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини