Головна Новини Політика зовнішня політика Кулеба закликав уряд Німеччини не повторювати помилок щодо України
commentss НОВИНИ Всі новини

Кулеба закликав уряд Німеччини не повторювати помилок щодо України

Очільник МЗС України Дмитро Кулеба звернувся до німецького керівництва з закликом не повторювати помилок щодо вступу України в НАТО.

11 липня 2023, 09:16
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба нагадав Німеччині про помилку, яку її лідери зробили у 2008 році та не підтримали вступ України до НАТО. Тепер український дипломат закликає не повторювати це знову. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання Tagesschau.

Кулеба закликав уряд Німеччини не повторювати помилок щодо України

Очільник МЗС України Дмитро Кулеба. Фото з відкритих джерел

Напередодні саміту НАТО, який проходить з 11 по 12 липня у Вільнюсі Дмитро Кулеба дав інтерв’ю німецьким ЗМІ, де пояснив, що офіційне запрошення України до НАТО не призведе до більшої ескалації у війні.

Кулеба пояснює, що запрошення не означає, що Україна одразу стане членом НАТО, тому альянс не буде активувати статтю 5. З політичного та юридичного погляду це буде ознакою процесу, що зрушив з місця, говорить український міністр.

Попри підтримку США та Німеччини, обидві країни проти запрошення України до НАТО на саміті у Вільнюсі. Тому Кулеба закликає не робити помилок.

"Я закликаю уряд Німеччини не повторювати помилок, зроблених канцлером Меркель у 2008 році, яка чітко висловилася проти інтеграції України до НАТО", — говорить Кулеба.

Нагадаємо, що у 2008 році НАТО не дало конкретних гарантій та плану дій щодо вступу України та Грузії до альянсу. Згодом Путін напав на Грузію та Україну.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що стали відомі дві країни, які блокують вступ України до НАТО.

Також "Коментарі" писали про Реджепа Ердогана, який вирішив вдатись до шантажу та вимагає вступ Туреччини до ЄС в обмін на розширення НАТО. Йому відповів канцлер Німеччини Олаф Шольц вказавши, що це два різні питання, які не слід змішувати.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини