Головна Новини Політика зовнішня політика Кулеба відреагував на заяву Німеччини про далекі перспективи вступу України до НАТО
commentss НОВИНИ Всі новини

Кулеба відреагував на заяву Німеччини про далекі перспективи вступу України до НАТО

Київ відповів - не на порядку денному ставити під сумнів перспективи вступу України до НАТО

28 січня 2022, 07:25
Поділіться публікацією:

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба поспішив з відповіддю на заяву своєї колеги в Німеччині Анналени Бербок, яка заявила, що всі знають – вступ України до НАТО не на часі. Відомо про це також і Росії. Глава МЗС зазначив, що Німеччині не завадило б знати зовсім інше, а саме те, що не на порядку денному робити такі заяви і ставити під сумнів перспективи членства України в НАТО. Як повідомляє портал "Коментарі", свою заяву Дмитро Кулеба опублікував у Twitter.

Кулеба відреагував на заяву Німеччини про далекі перспективи вступу України до НАТО

Дмитро Кулеба. Фото: Фейсбук Дмитра Кулеби

Міністр зазначив, що Німеччина могла б зробити велику справу, якби підтримала Україну у її прагненні стати повноправним членом Північноатлантичного альянсу. Якби в цьому важливому питанні Німеччина виявила лідерство, це стало б знаковим меседжем для всього світу.

Читайте також на порталі "Коментарі" – в уряді Німеччини зізналися, що їхня відмова надати Україні оборонне озброєння продиктована страхом. Берлін досі залишається прихильником виключно дипломатії та вважає, що спроби поставити сучасну зброю Києву можуть призвести до нового витку ескалації з Росією. Відповідну заяву зробила глава Міноборони Німеччини Крістін Ламбрехт

Раніше вищезгадана глава МЗС Німеччини Бербок закликала Захід не засуджувати Німеччину за небажання надати Україні зброю, а краще подумати, як знову об'єднатися. Міністр наголосила, що сила Заходу у його єдності і це важливо не забувати. Крім того, додала дипломат, Україна не може скаржитися на Німеччину за недостатню підтримку, адже Берлін є одним із головних інвестиційних донорів України.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини