Головна Новини Політика зовнішня політика Кулеба відповів, що чекає на Україну, якщо Орбан очолить Єврораду
commentss НОВИНИ Всі новини

Кулеба відповів, що чекає на Україну, якщо Орбан очолить Єврораду

Міністр запевнив, що Україна протримається 6 місяців, навіть якщо Орбан опиниться на чолі Євроради

9 січня 2024, 09:20 comments1923
Поділіться публікацією:

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба запевнив, що теоретичне призначення Віктора Орбана тимчасовим президентом Європейської ради, як і угорське головування у Раді ЄС, у другому півріччі 2024 року не вплинуть негативно на Україну. Як передає портал "Коментарі", таку заяву глава українського МЗС зробив в ефірі загальнонаціонального телемарафону.

Кулеба відповів, що чекає на Україну, якщо Орбан очолить Єврораду

Дмитро Кулеба. Фото: з відкритих джерел

Міністр нагадав, що Євросоюз, за словами чинного голови Євроради Шарля Мішеля, має ще півроку для обрання його наступника після того, як Мішель візьме участь у виборах до Європарламенту.

"Знаєте, як казала моя бабуся, "пережили голод, переживем і ізобіліє". Навіть якщо шість місяців Орбан буде виконувати ці обов'язки, він же все одно в цей час буде головуючим у Європейському Союзі, оскільки головування в Угорщини. Ну, переживемо ці шість місяців", – вважає Дмитро Кулеба.

Міністр зазначив, що Київ має "дуже інтенсивну роботу" на європейському треку і має чіткий план та чітке розуміння, "куди ми рухаємося, хто з ким працює, який графік ухвалення рішень, адвокації цих рішень".

"І ніколи жодні зміни в інших країнах не вганяють нас ні в ступор, ні в паніку, ні в сум'яття. Тому що ми знаємо, що якою б не була ситуація, ми все одно працюватимемо, щоб отримати своє. І отримаємо своє", – підсумував міністр.

"Ми ж, на відміну від Росії, все є демократіями, і тому нам треба бути готовим до того, що у будь-якій країні будь-якої миті може відбутися будь-яка зміна", — пояснив глава МЗС.

Зазначимо, раніше президент Євроради Шарль Мішель заявив, що висуватиме свою кандидатуру на виборах до Європейського парламенту у червні і тому достроково залишить посаду. При цьому, розмірковуючи про те, що Орбан може виявитися новим президентом Євроради, Мішель зазначив, що Євросоюз ще має достатньо часу, щоб обрати іншого наступника.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Кулеба розповів про план Б, якщо західна підтримка України припиниться.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини