Головна Новини Політика зовнішня політика Кулеба та Єрмак поїдуть в США готувати візит Зеленського
commentss НОВИНИ Всі новини

Кулеба та Єрмак поїдуть в США готувати візит Зеленського

На порядку денному - обговорення збройного конфлікту на Донбасі

21 липня 2021, 22:41
Поділіться публікацією:

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба та голова Офісу президента Андрій Єрмак найближчим часом поїдуть в Сполучені Штати Америки. Їхня мета —  підготувати візит президента Володимира Зеленського у Білий дім. Про це повідомили в Офісі президента.

Кулеба та Єрмак поїдуть в США готувати візит Зеленського

Андрій Єрмак і Дмитро Кулеба. Фото: колаж Comments.ua

Кулеба та Єрмак прибудуть до Вашингтона, щоб обговорити змістове наповнення зустрічі Зеленського та президента США Джо Байдена.

В Офісі президента при цьому зазначили, що пропозиція Білого дому провести зустріч двох президентів 30 серпня є важливим кроком з реалізації домовленостей, досягнутих під час їхньої червневої телефонної розмови.

"Очікуємо на конкретні домовленості щодо поглиблення відносин стратегічного партнерства між нашими державами в усіх пріоритетних напрямах взаємодії та узгодження амбітного пакета спільних проєктів та ініціатив у сферах безпеки й оборони, торгівлі, інвестицій, енергетики, клімату, сільського господарства, інфраструктури та цифрової трансформації", — йдеться у повідомленні.

На порядку денному — обговорення збройного конфлікту на Донбасі, деокупація Кримського півострова, а також проблеми з газопроводом "Північний потік-2".

Нагадаємо, у Білому домі повідомили, що довгоочікувана зустріч президента України Володимира Зеленського  і президента США Джо Байдена відбудеться 30 серпня. Спочатку очікували, що візит українського президента в Сполучені Штати відбудеться наприкінці липня. Зазначалось, що зустріч двох президентів підтвердить "непохитну підтримку Сполученими Штатами" суверенітету і територіальної цілісності України в період окупації Росією Донбасу і Криму.

Раніше політичний експерт "Коментарів" Олексій Голобуцький писав, що для літньої зустрічі Зеленський не встигає реалізувати бодай щось із вимог США. Не чути навіть про найпростіше — передачу Америці документів на Коломойського для доповнення матеріалів слідства. Уже зрозуміло, що без конкретних результатів за всіма позначеними Байденом напрямами зустріч не відбудеться через відсутність тем для розмови.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини