Головна Новини Політика зовнішня політика Кулеба розповів, яка зброя від західних партнерів може наблизити закінчення війни
commentss НОВИНИ Всі новини

Кулеба розповів, яка зброя від західних партнерів може наблизити закінчення війни

Дмитро Кулеба заявив, що довшим радіус дії зброї, тим коротшою буде війна

22 січня 2024, 16:20
Поділіться публікацією:

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба закликав міністрів країн Європейського Союзу надати Україні більше зброї, наголосивши, що кількість та дальність впливають на тривалість війни. Як повідомляє портал "Коментарі", про це повідомляє Міністерство закордонних справ України.

Кулеба розповів, яка зброя від західних партнерів може наблизити закінчення війни

Дмитро Кулеба. Фото з відкритих джерел

Глава МЗС звернув увагу міністрів країн ЄС на ескалацію повітряного терору Росії та закликав їх збільшити та прискорити військову підтримку нашої держави.

"Зміцнення ППО залишається пріоритетом. "Патріоти", "NASAMS", IRIS-T і SAMP-T — це абревіатури, які рятують цілі міста та тисячі людських життів. Закликаю також прискорити постачання артилерійських снарядів, дронів усіх типів і далекобійних ракет з радіусом 300 кілометрів. Чим більше снарядів, тим менше втрати; чим довший радіус (Ред. – йдеться про радіус дії, — ред.), тим коротшою буде війна", — заявив Дмитро Кулеба.

Крім цього, глава МЗС нагадав про необхідність створення спільного простору європейських оборонних індустрій та європейського оборонного хабу в Україні.

Читайте також на порталі "Коментарі" — у США демократи та республіканці намагаються знайти консенсус щодо міграційної політики, що відкриє шлях до ухвалення законопроекту про макрофінансову допомогу Україні. І, як запевняє президент Джо Байден, є позитивні зрушення. У свою чергу, в ЄС у рамках підготовки до саміту Європейської ради (1 лютого) йде робота над тим, щоб було прийнято позитивне рішення про виділення фінансової підтримки Україні в розмірі 50 млрд євро (за програмою Ukraine Facility). Про що говорить те, що відбувається? Які рішення, швидше за все, будуть ухвалені Штатами та ЄС? Портал "Коментарі" із цими питаннями звернувся до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини