Головна Новини Політика зовнішня політика Кулеба розповів, що станеться, якщо в українців закінчиться зброя
commentss НОВИНИ Всі новини

Кулеба розповів, що станеться, якщо в українців закінчиться зброя

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба попередив, що "час спливає" для ухвалення Конгресом нової угоди про фінансування для збільшення військової допомоги Україні

16 січня 2024, 07:32 comments1238
Поділіться публікацією:

Україна тривожно спостерігає за тим, що відбувається у Конгресі США, очікуючи на нову угоду про фінансування для збільшення військової допомоги. Незважаючи на те, що допомога Вашингтона у війні проти РФ є ключовою, українці не опустять руки за жодних розкладів. Вони продовжуватимуть воювати проти агресора навіть лопатами. Як повідомляє портал "Коментарі", таку заяву в інтерв'ю "ABC News" зробив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба.

Кулеба розповів, що станеться, якщо в українців закінчиться зброя

Дмитро Кулеба. Фото: з відкритих джерел

Міністр заявив, що більше грошей для України потенційно допоможе уникнути прямої конфронтації між НАТО та Росією, до якої будуть змушені втрутитися американські війська.

"Якою б не була ціна підтримки України зараз, ціна виправлення безладу у світі, якщо Україна програє, буде набагато, набагато вищою", — висловив топ-дипломат.

Він запитує, якщо Захід не в змозі зупинити Росію в Україні, то кого ще він може зупинити в інших частинах світу?

"Навіть, якщо у нас закінчиться зброя, ми воюватимемо лопатами, тому що на кону для України стоїть існування цієї нації", – зазначив міністр.

Обговорюючи думку про те, що одного дня Україні доведеться вести переговори з Росією, Кулеба виключив будь-які переговори з режимом Путіна, доки Україна не опиниться в набагато сильнішій позиції на полі бою.

Він визнав, що російські військові "засвоїли уроки" і тепер "набагато краще пристосовані до цієї війни", але передбачив "більше поразок" для Росії цього року.

За останні тижні російські війська стали впевненішими на полі бою, захопивши невеликі ділянки території на сході України навколо міста Авдіївка, за яке точаться бої.

Однак міністр закордонних справ України заявив, що ці "мінімальні" успіхи Росії дісталися "надзвичайно високою ціною" і відкинув думку про те, що Росія зараз має перевагу на полі бою.

Читайте також на порталі "Коментарі" – які три речі потрібно вирішити Україні: що відбувається на військовому та дипломатичному фронтах.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

ufo

17 січня 2024, 01:28

Так вот ты ,оказывается, какой, план "Б". А гарант будет толкать речь про миллион лопат? Миллиард деревьев уже есть ,как раз на лопаты будет. Или на них тоже скидываться придется? А вообще, печально конечно. Как по мне, то это все просто громкие заявления и если вдруг (не дай бог, конечно) оружие таки закончится, или еще какой песец приключится, то вся верхушка спакует чемоданы и дружно свалит в какую-нибудь Панаму с нашими деньгами, как в свое время печально известный павлик лазаренко. А мы останемся у разбитого корыта расхлебывать то, что наворотили эти деятели.

Партия 5.10

16 січня 2024, 22:00

Если закончится оружие, то закончится и война, и это будет хорошо, а на эту Кулябу мне глубоко насрать, пусть победитель перестреляет все это жидовское зеленое кодло, что ворует во время войны !

небайдужий

16 січня 2024, 20:10

до А якщо ти не служив в совітській армії тобі і не зрозуміти вираз - " раз в рік і палка стріляє". Дибіл!!!!!!!!!

A

16 січня 2024, 11:23

Здається ,тема лопат особливо глибоко зачепила тих, хто ностальгує по радянській армії...)

Віталій

16 січня 2024, 10:48

Ну так з лопатами проти літаків і танків(((!?.... Просрали десь 40 з гаком мільярдів і чекаєте що вам ще допомогу будуть продовжувати!???...

Роман

16 січня 2024, 09:51

От сам хай підарас і йде лопатой махати а не язиком дірявим

небайдужий

16 січня 2024, 09:32

цікаво а кулеба піде воювати з лопатою? Когось посилати українські владики уміють, а самі або ж свої вміють стріляти з лопати??? Язиком багато не навоюєш. В теплому кріслі базікати і про палку, як зброя можна, для когось. В радянській армії було прислівя "раз в рік і палка стріляє" Навіщо тоді клянчити озброєння - палками та лопатами закидають такі розумники!


Новини