Головна Новини Політика зовнішня політика Кулеба розповів про необхідність союзу з однією з країн ЄС
commentss НОВИНИ Всі новини

Кулеба розповів про необхідність союзу з однією з країн ЄС

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба закликав Польщу створити своєрідний альянс з Україною для посилення позицій обох країн у ЄС.

15 січня 2024, 16:05
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Альянс України та Польщі в рамках Європейського Союзу забезпечить обом країнам сильні позиції, стверджує міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба. За його словами про створення такого союзу слід думати вже сьогодні. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання Uklad Sil.

Кулеба розповів про необхідність союзу з однією з країн ЄС

Очільник МЗС України Дмитро Кулеба. Фото з відкритих джерел

Дмитро Кулеба пояснює, що Україна та Польща не повинна балансувати між альянсами з Німеччиною чи Францією, а може бути у союзі з Польщею, адже має подібну історію. За його словами такий альянс дозволить обом країнам бути потужними в ЄС.

"Я вважаю, про що ми повинні вже починати думати, це українсько-польський союз в рамках Європейського Союзу. Тому що ми будемо двома дуже сильними гравцями. Ми зробимо Польщу сильнішою, а Польща зробить нас сильнішими", — вважає Дмитро Кулеба.

Міністр пояснює, що ситуація з експортом зерна та блокуванням вантажівок на кордоні з Польщею розчаровує. За його словами "цього не повинно бути", а Україні та Польщі необхідно знайти рішення, як запобігти таким ситуаціям.

"Поляки та українці повинні не допускати переростання таких ситуацій у проблеми та вирішувати їх швидко та дружньо, оскільки нам уже не вдалося запобігти їх виникненню", — додає Кулеба.

Крім того, Кулеба наголосив, що обидві країни будуть в одному політичному проєкті – Європейському Союзі, тому мають прагнути до стратегічного партнерства між країнами.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв про причини та наслідки торгівельної війни та блокади українсько-польського кордону.

Також "Коментарі" писали, які зарплати отримують українські біженці у Польщі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини