Кулеба розповів про крок Китаю, який би наблизив мир

Глава МЗС зазначив, що Україна перебуває в активному діалозі з Китаєм з приводу бачення шляхів досягнення миру

Україна переконана в тому, що участь Китаю в саміті світу була б правильним кроком, який наблизив би мир і продемонстрував би збалансовану позицію Пекіна щодо війни. Як повідомляє портал "Коментарі", про це в інтерв'ю "Укрінформу" заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба.

"Ми переконані, що участь Китаю в Саміті миру була б правильним кроком, який би наблизив світ і продемонстрував справді збалансовану позицію Пекіна щодо російсько-української війни", – наголосив міністр.

Дмитро Кулеба зазначив, що Україна перебуває в активному діалозі з Китаєм щодо бачення шляхів досягнення миру. За його словами, Київ переконує Пекін, що принцип територіальної цілісності є фундаментальним для обох країн.

"Відповідно, він має лежати в основі будь-якого плану врегулювання. Ми переконані, що саме "формула миру" є тією основою, яка дає можливість просуватися до справедливого миру, що ґрунтується на принципі територіальної цілісності та поваги до Статуту ООН", – сказав міністр.

Глава українського МЗС зазначив, що Україна публічно відповіла на китайську позицію, а цього тижня у Пекіні відбулися перші за багато років політичні консультації між міністерствами двох країн.

Читайте також на порталі "Коментарі" – істерика у Москві перед самітом миру: у МЗС України зробили заяву.

Також видання "Коментарі" повідомляло – Дмитро Кулеба вважає, що найближчим часом результати України позитивно здивують. Але при цьому міністр радить усім набратися терпіння.