Головна Новини Політика зовнішня політика Кулеба розповів, чи йде підготовка до зустрічі Зеленського та Путіна
commentss НОВИНИ Всі новини

Кулеба розповів, чи йде підготовка до зустрічі Зеленського та Путіна

Кулеба заявив, що ніщо не вказує на готовність Росії до переговорів

27 травня 2022, 18:12 comments1038
Поділіться публікацією:

Україна неодноразово виступала ініціатором переговорів президента України Володимира Зеленського та президента Росії Володимира Путіна. Але щоразу у відповідь від російських колег звучало, що ще не час для такої зустрічі. Тому сьогодні неможливо спрогнозувати, коли така зустріч може статися. Як передає портал "Коментарі", про це глава МЗС України Дмитро Кулеба заявив на брифінгу у Києві, пише "Укрінформ".

Кулеба розповів, чи йде підготовка до зустрічі Зеленського та Путіна

Дмитро Кулеба. Фото з відкритих джерел

Міністр зазначив, що незважаючи на всі зусилля організувати зустріч президентів України та Росії від російської сторони, так і не було жодного позитивного індикатора.

За словами Дмитра Кулеби, з того, що відомо, російський президент більше налаштований на продовження війни, ніж на прямі переговори. А за таких обставин немає жодних перспектив говорити про те, що зустріч може відбутися в найближчому майбутньому.

Показником, що Росія прагне сісти за стіл переговорів, було б припинення наступу, припинення вогню. А в результаті все відбувається з точністю до навпаки — російські війська продовжують наступати, на окупованих територіях Москва оперативно вводить в обіг російські рублі, підключає російських операторів зв'язку, видає російські паспорти. Все це, звичайно, не сприяє підготовці до переговорів.

Читайте також на порталі "Коментарі" — глава МЗС Росії Сергій Лавров заявив, що Київ досі не відпарував на пропозиції РФ за мирним договором, які ще наприкінці березня передані до столиці України. За словами Лаврова, під впливом Заходу, українська влада відмовляє від конструктиву на переговорах.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини