Головна Новини Політика зовнішня політика Кулеба: розмова Путіна з Байденом "стримає ескалацію"
commentss НОВИНИ Всі новини

Кулеба: розмова Путіна з Байденом "стримає ескалацію"

Кулеба привітав спроби США розпочати дипломатичні переговори с Росією

8 грудня 2021, 12:13
Поділіться публікацією:

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба заявив агентству Reuters у середу, 8 грудня, що переговори між президентом США Джо Байденом і президентом Росії Володимиром Путіним дали змогу розпочати "стримування та деескалацію". 

Кулеба: розмова Путіна з Байденом "стримає ескалацію"

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба - фото з відкритих джерел

Спершу український чиновник відреагував на відеодзвінок у вівторок, 7 грудня, між Байденом і Путіним, привітавши спроби США посадити Росію за стіл переговорів. Але міністр додав, що пріоритетом є розробка пакету стримування, щоб запобігти подальшій військовій ескалації Москви.

"Сам контакт служить стримуванням і деескалацією. Ми цінуємо важливе дипломатичне залучення США до зусиль повернути Росію за стіл переговорів", — сказав Кулеба в письмовій заяві про дзвінок у вівторок, 7 грудня.

Байден попередив Путіна у вівторок, 7 грудня, що Захід запровадить "сильні економічні та інші заходи" щодо Росії, якщо Росія почне новий наступ проти України, тоді як Путін вимагав гарантій, що НАТО не буде розширюватися далі на схід. 

Як повідомляли раніше "Коментарі", президент Росії Володимир Путін висловив своєму американському колезі Джо Байдену думку, що це НАТО робить "небезпечні спроби", коли намагається взяти українські території під контроль. Офіційний ресурс президента Росії повідомляє, що головною темою у розмові двох лідерів стала тема внутрішньоукраїнської кризи, а також відсутність прогресу у виконанні Мінських домовленостей, які Москва називає основою настання миру в Україні. При цьому наголошується, що Путін назвав Байдену конкретні приклади, як Київ намагається уникнути виконання Мінських угод та приховано намагається їх демонтувати.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини