Головна Новини Політика зовнішня політика Кулеба розкрив усі подробиці появи альянсу Україна-Польща-Великобританія
commentss НОВИНИ Всі новини

Кулеба розкрив усі подробиці появи альянсу Україна-Польща-Великобританія

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба підтвердив створення альянсу Україна-Польща-Велика Британія

1 лютого 2022, 14:53
Поділіться публікацією:

Глава МЗС України Дмитро Кулеба заявив, що в останні кілька днів інформаційний простір переповнений різними здогадками про перспективу появи нового малого альянсу Україна-Польща-Великобританія, а значить настав момент, коли можна розкрити чотири важливі факти, про які мало хто знає. Як передає портал "Коментарі", про це міністр написав у Facebook.

Кулеба розкрив усі подробиці появи альянсу Україна-Польща-Великобританія

Карта. Фото: фейсбук Дмитра Кулеби

Дмитро Кулеба зазначив, що перший факт полягає в тому, що саме українська сторона була ініціатором початку такої тристоронньої співпраці з Варшавою та Лондоном. І саме з такою ініціативою МЗС України виступило у жовтні 2021 року.

Другий факт, за словами Кулеби, полягає в тому, що Україна вже чітко заявила про своє рішення стати повноправним членом НАТО та Європейського Союзу, але чекати з нетерпінням, коли нарешті вдасться досягти своєї мети безперспективно. Тому було ухвалено рішення шляхом створення таких малих альянсів зміцнювати не лише оборону, а й економічні зв'язки. Так з'явилися Люблінський трикутник із Польщею та Литвою, Квадрига з Туреччиною, Асоційоване тріо із Грузією та Молдовою. Всі ці спілки розвиваються та ефективно працюють.

Міністр зазначив, що третій факт полягає в тому, що новий альянс не замикається у трикутнику Київ-Варшава-Лондон. У перспективі до нього можуть приєднатися інші країни.

"З'єднуючи своїми зусиллями Атлантику, Балтику та Чорне море, ми створюємо нові можливості для наших країн та регіону загалом", – висловився Кулеба.

Дмитро Кулеба зазначив, є і четвертий факт, він же є основним. Офіційне оголошення про створення такого альянсу мало відбутися під час візиту до Києва глави МЗС Великобританії Ліз Трасс, але у неї підтвердилося захворювання на коронавірус. Тому було ухвалено рішення перенести офіційне оголошення до її одужання.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Джонсон та Моравецький летять до Києва – цей візит може стати історичним.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини