Головна Новини Політика зовнішня політика Кулеба різко висловився про заяви міністра оборони Німеччини
commentss НОВИНИ Всі новини

Кулеба різко висловився про заяви міністра оборони Німеччини

Дмитро Кулеба прокоментував відмову уряду Німеччини постачати зброю Україні

22 січня 2022, 17:59
Поділіться публікацією:

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба розкритикував заяву міністра оборони Німеччини Крістін Ламбрехт. Свою позицію він висловив у соціальній мережі Twitter.

Кулеба різко висловився про заяви міністра оборони Німеччини

Міністр Дмитро Кулеба, фото Facebook

У своєму дописі він зазначив, що останні заяви представників уряду Німеччини "не відповідають рівню наших відносин і поточній безпековій ситуації". Йдеться про відмову постачання для українців озброєння й ненадання дозволів на це іншим країнам, а також про те, що повернення Криму не має перспектив. Крім того, українська сторона висловила розчарування ваганнями Німеччини щодо необхідності відключення Росії від міжнародної системи SWIFT.

Очільник Міністерства закордонних справ наголосив, що зараз країни Заходу мають проявити єдність у питаннях безпеки та засудженні можливої агресії з боку Росії,  а також докладати зусиль для стримування Кремля. 

"Німецькі партнери мають припинити такими словами та діями підривати єдність і заохочувати Владіміра Путіна до нового нападу на Україну", — зазначив Кулеба.

На останок міністр зазначив, що Україна висловлює подяку своєму партнеру Німеччині за ту підтримку та дипломатичну допомогу, що була надана впродовж останніх восьми років. Однак наразі заяви німецьких урядовців "розчаровують і йдуть врозріз із цією підтримкою".

Як повідомляв портал "Коментарі", Берлін поки що виключає постачання зброї Україні у протистоянні з Росією. Таку заяву зробила міністр оборони Німеччини Крістін Ламбрехт в інтерв’ю, опублікованому у суботу. Канцлер Німеччини Олаф Шольц наголосив на політиці Берліна не постачати летальну зброю у зони конфлікту.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини