Головна Новини Політика зовнішня політика Кулеба прокоментував "відмову" Ізраїля Зеленському
commentss НОВИНИ Всі новини

Кулеба прокоментував "відмову" Ізраїля Зеленському

Ізраїль не відповів згодою на заявку Зеленського щодо візиту на "землю обітовану"

18 жовтня 2023, 22:41
Поділіться публікацією:

Ізраїль не відмовляв Володимиру Зеленському у візиті солідарності, а попросив почекати. Про це, як повідомляють "Коментарі", сказав міністр закордонних справ Дмитро Кулеба в інтерв'ю італійському виданню la Repubblica.

Кулеба прокоментував "відмову" Ізраїля Зеленському

Дмитро Кулеба

"Ми не відчуваємо себе знехтуваними. Ми обговорили з ізраїльською владою візит відразу після нападу ХАМАС. Вони сказали нам, що нам доведеться почекати. Тоді в Тель-Авіві не чекали жодного іноземного лідера. Тепер фаза змінилася", – заявив міністр.

Нагадаємо, 11 жовтня ЗМІ повідомили, що президент України хоче здійснити візит до Ізраїлю, але влада країни нібито не погодила його поїздку. З того часу в Тель-Авіві вже побували канцлер Німеччини Олаф Шольц та президент США Джо Байден.

До речі, Україна заявила офіційно про підтримку Ізраїлю 7 жовтня, як тільки-но стало відомо про напад ХАМАС на єврейську державу. Також Ізраїль підтримали США, країни ЄС, Велика Британія, Об'єднані арабські емірати, які конфліктують із Іраном. Останній, разом із Сирією, став на бік ХАМАС. До стриманого засудження Ізраїлю приєдналися Саудівська Аравія, Катар, Ірак, а згодом і Росія, назвавши головною причиною конфлікту не терористичну політику ХАМАС, а небажання Ізраїлю та США реалізувати право палестинців на створення своєї держави.

Проте, 16 жовтня відбулася телефонна розмова президента РФ Володимира Путіна з прем'єром Ізраїлю Біньяміном Нетаньяху, повідомила прес-служба Кремля.

Тим часом, Френсіс Фукуяма передбачив Україні долю Ізраїлю і поміркував про розпад Росії.

Путін запросив Байдена в РФ на млинці та чаювання.

А у Зеленського прокоментували "камінг-аут" Путіна.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини