Головна Новини Політика зовнішня політика Кулеба прокоментував позицію Угорщини, вказавши на загрозу для України
commentss НОВИНИ Всі новини

Кулеба прокоментував позицію Угорщини, вказавши на загрозу для України

Кулеба зустрінеться із главою МЗС Угорщини

11 грудня 2023, 13:00 comments1710
Поділіться публікацією:

Як передає портал "Коментарі", незважаючи на те, що Україна виконала три з чотирьох законів для початку переговорів про членство в ЄС, позиція Угорщини щодо євроінтеграції України незмінна. Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба каже, що у такому разі Київ може ще "станцювати чи пострибати" для Будапешта.

Кулеба прокоментував позицію Угорщини, вказавши на загрозу для України

Дмитро Кулеба. Фото: з відкритих джерел

"Ми можемо пострибати, станцювати, якщо це потрібно додатково. Але я вважаю, що потрібно чесно грати в цю гру. Якщо нам кажуть щось зробити, і ми це робимо, це має бути зареєстровано як результат, а також має бути основою для ухвалення рішень", – сказав український міністр.

Кулеба зазначив, що із чотирьох законів, які Єврокомісія вимагала від України подати до 3 березня, три були прийняті парламентом і підписані президентом Володимиром Зеленським. Серед підписаних "євроінтеграційних" законів – ухвалені Радою зміни до деяких законів про права нацменшин (про що просила Угорщина. – Ред.), закон про збільшення на 300 осіб складу Національного антикорупційного бюро, а також закон, який передбачає надання Національному агентству щодо запобігання корупції можливості перевіряти майно, придбане до служби.

Щодо ще незавершених завдань, то це закон про лобізм, який уже зареєстрований у парламенті і також буде прийнятий, додав Кулеба.

Читайте також на порталі "Коментарі" — на саміті Євросоюзу, який відбудеться 14-15 грудня, можуть оголосити про початок переговорів з Україною щодо вступу до ЄС. Максимальний опір цьому чинить Угорщина. Її прем'єр-міністр Віктор Орбан відкрито шантажує Брюссель та підігрує Москві, даючи зрозуміти, що не пустить Україну до ЄС. З Орбаном 10 грудня поспілкувався особисто Зеленський, але не факт, що це допомогло. Які очікування від майбутнього саміту ЄС? Чи стане Угорщина проти всіх? Портал "Коментарі" із цими питаннями звернувся до експертів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини