Головна Новини Політика зовнішня політика Кулеба про заяви щодо анексії Закарпаття: Ці політики обламають зуби, як і Путін об Україну
commentss НОВИНИ Всі новини

Кулеба про заяви щодо анексії Закарпаття: Ці політики обламають зуби, як і Путін об Україну

Попри заяви окремих політиків, уряд Угорщини підтримує цілісність України, про це заявив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба, передають «Коментарі»

29 січня 2024, 19:12
Поділіться публікацією:

Не всі політики хочуть, щоб між Україною та Угорщиною були гарні стосунки, про це на прес-конференції сказав міністр закордонних справ Дмитро Кулеба.

Кулеба про заяви щодо анексії Закарпаття: Ці політики обламають зуби, як і Путін об Україну

Угорщина підтримує цілісність України

За його словами, саме тому з Угорщини пролунали неоднозначні заяви від лідера ультраправої партії Mi Hazank Ласло Тороцького, який озвучив претензії на Закарпатську область у разі програшу України у війні з Росією.

Разом з тим, Кулеба нагадав слова свого угорського колеги Петера Сійярто про те, що уряд Угорщини виступає за територіальну цілісність України.

"Хочу сказати, що якщо Путін обламав свої зуби об Україну, то окремі угорські політики, які висловлюють подібні заяви, обламають їх тим більше. І ще раз у цьому зв’язку хочу подякувати Петеру за висловлення чіткої позиції уряду Угорщини про підтримку територіальності цілісності та суверенітету нашої держави"
, – наголосив Кулеба.

Нагадаємо, як писали "Коментарі", лідер угорської ультраправої фракції Mi Hazank Ласло Тороцкаї заявив територіальні претензії на Закарпатті у випадку, якщо Україна програє війну проти Росії.

Також "Коментарі" повідомляли, що на думку політтехнолога Голобуцького, синхронні заяви ультраправих політиків Угорщини та Румунії щодо анексії Закарпаття можуть свідчити про те, що за ними може стояти Росія. Окрім того, він додав, що Брюссель такі заяви точно не проігнорує. На думку експерта, діяти європейці у цьому питанні напряму не будуть.

Разом з ти, як писали "Коментарі" екс-очільник Закарпаття Віктор Балога підкреслив, що Закарпаття завжди буде українським. При цьому він назвав політику Угорщини в окремих питаннях недолугою. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини