Головна Новини Політика зовнішня політика Політтехнолог Голобуцький про заяви щодо «анексії» Закарпаття: Розважаються куратори з ФСБ
commentss НОВИНИ Всі новини

Політтехнолог Голобуцький про заяви щодо «анексії» Закарпаття: Розважаються куратори з ФСБ

В Угорщині та Румунії ультраправі заявили, що претендують на українські території. Питання анексії територій набуде актуальності у разі програшу України. Як вважає політтехнолог Олексій Голобуцький, за таким заявами стоять росіяни, пишуть «Коментарі»

29 січня 2024, 17:41
Поділіться публікацією:

Лідер угорської ультраправої партії "Наша Батьківщина" Ласло Тороцкаї заявив про претензії на українське Закарпаття у випадку втрати Україною державності. Практично синхронно про розрахунок "відкусити" в України шматок територій сказав співголова ультраправої румунської партії AUR Клаудіу Тірзіу. Він зазіхнув не лише на Закарпаття, а і на землі Південної Бессарабії, Північної Буковини, Землі Герца (територія у складі Чернівецької області). На цей факт звернув увагу політтехнолог Олексій Голобуцький.

Політтехнолог Голобуцький про заяви щодо «анексії» Закарпаття: Розважаються куратори з ФСБ

Друзі РФ просувають тему анексії територій України

На його думку, синхронність таких заяв може свідчити про те, що до таких заяв доклали руку з Росії.

"Це знов розважаються куратори з ФСБ з їхнім специфічним гумором — чи отаке змагання між підрозділами кураторів різних груп? Можливо, це свідомий крок російських спецслужб: спровокувати ще й конфлікт всередині Європи за все ще суверенні землі України?"
- пише експерт.

Голобуцький вважає, що синхронність і націленість Угорщини та Румунії на один і той самий шматок територій в сполученні з добре відомою історією співпраці з російською стороною чітко вказує, що тут так чи інакше реалізуються команди ФСБ.

"Звісно, Брюссель таке не проігнорує. Хоча і не на пряму, очевидно. Дасть стусана національних безпековим структурам, що геть вивільнили шворки контролю над небезпечними фінансованими ззовні маргіналами",
— додав Голобуцький.

Окрім того, на заяву угорців відреагував Віктор Балога, який раніше очолював Закарпатську область.

"Україна не впаде, навіть не мрійте. Закарпаття було і буде українським. Тільки суньтесь. Ваші імперські фантомні болі дістали не лише нас, а і більшість європейців – рано чи пізно догавкаєтесь"
, — написав він у Фейсбуці.

Також Балога додав, що через таку недолугу політику скоро в угорські класи Закарпаття не буде кому йти вчитись.

Нагадаємо, як писали "Коментарі", лідер угорської ультраправої фракції Mi Hazank Ласло Тороцкаї заявив територіальні претензії на Закарпатті у випадку, якщо Україна програє війну проти Росії.

Окрім того, "Коментарі" повідомляли, що лідер румунської партії AUR Клаудіу Тарзіу заявив про необхідність використати "великі імперії", які воюють одна з одною, щоб відновити та зберегти Румунію.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини