Головна Новини Політика зовнішня політика Кулеба озвучив позицію України щодо можливого саміту Байдена та Путіна
commentss НОВИНИ Всі новини

Кулеба озвучив позицію України щодо можливого саміту Байдена та Путіна

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба схвально висловився про ініціативу саміту з безпеки за участю президентів США та РФ

21 лютого 2022, 11:12
Поділіться публікацією:

Офіційний Київ однозначно підтримує майбутній саміт президентів США та Росії Джо Байдена та Володимира Путіна щодо ситуації з безпекою в Європі та, зокрема, в Україні. Як передає портал "Коментарі", таку позицію від імені України висловив глава МЗС України Дмитро Кулеба під час підходу до ЗМІ у Брюсселі, додавши, що Київ виступає за дипломатичне врегулювання спірних моментів.

Кулеба озвучив позицію України щодо можливого саміту Байдена та Путіна

Дмитро Кулеба. Фото: Фейсбук Дмитра Кулеби

Дмитро Кулеба розповів, що про ідею провести саміт Байден-Путін він дізнався не зі ЗМІ, а від держсекретаря США Ентоні Блінкена, з яким цієї ночі відбулася розмова.

Зазначимо, першим про ініціативу провести саміт президентом США та Росії повідомив президент Франції Еммануель Макрон, який провів телефонну розмову як з Байденом, так і з Путіним.

Глава МЗС України вважає, що будь-які спроби виключно дипломатичним шляхом вирішити конфліктні питання мають заохочуватися та вітатись. Тому Україна підтримує такі наміри.

При цьому Дмитро Кулеба уточнив, що він отримав від держсекретаря США запевнення, що жодне рішення щодо України без обговорення та погодження з владою України не буде прийняте. Київ разом із Вашингтоном координуватиме свої позиції та докладатиме всіх зусиль, щоб на переговорах позицію України було враховано.

Кулеба висловив сподівання, що результатом переговорів Байдена та Путіна стане заява про те, що російські війська відступають від українського кордону. Це стане важливим сигналом Кремля, що він готовий іти шляхом деескалації. Якщо ж цього не станеться, це означатиме, що Росія має намір діяти за тим планом, який був раніше.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Байден та Путін погодилися провести зустріч, щоб обговорити ситуацію навколо України.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини