Головна Новини Політика зовнішня політика Кулеба оцінив домовленості нової влади Німеччини щодо України
commentss НОВИНИ Всі новини

Кулеба оцінив домовленості нової влади Німеччини щодо України

Кулеба оцінив домовленості нової влади Німеччини щодо України

25 листопада 2021, 17:20
Поділіться публікацією:

Глава МЗС України Дмитро Кулеба вважає цілком допустимою угоду нової німецької коаліції щодо України та Росії. Як повідомляє видання "Коментарі", про це Дмитро Кулеба розповів на брифінгу в Києві, пише "Українська правда".

Кулеба оцінив домовленості нової влади Німеччини щодо України

Дмитро Кулеба. Фото: Фейсбук Дмитра Кулеби

Дмитро Кулеба зазначив, тези коаліційної угоди Німеччини, в якій згадується Україна та Росія, є позитивними для Києва. Майбутній уряд Німеччини дуже чітко висловився стосовно Росії.

Дипломат також висловив думку, що очікувати якихось кардинальних змін у зовнішній політиці Німеччини не варто. У коаліційній угоді наголошено на тому, що офіційний Берлін виступає за те, щоб кордони України були відновлені. Також там є пункт, який дуже важливий. Він стосується прагнення України стати повноправним членом ЄС та НАТО.

Кулеба зазначив, що єдине, що хотілося б бачити в коаліційній угоді – це пункт, який показує чітке ставлення Німеччини щодо майбутнього "Північного потоку-2". В угоді про цей проект не йдеться взагалі. При цьому міністр додав, що у будь-якому коаліційному союзі завжди робиться акцент на компромісі. Без цього неможливо. Тому особливих претензій не може бути.

Щодо перспектив співпраці з новим главою МЗС ФРН, то Дмитро Кулеба відповів, що про це поки що говорити зарано. Адже не можна судити про призначення лише з повідомлень у ЗМІ. При цьому Кулеба зазначив, якщо ж припустити, що новим головою зовнішньополітичного відомства Німеччини стане Анналена Бербок, то з нею вже раніше контактували. Але хто саме очолить МЗС Німеччини для України не має значення, уточнив Дмитро Кулеба.

Читайте також на порталі "Коментарі – коаліція у Німеччині сформована: експерти розповіли, до чого тепер варто готуватись Україні.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини