Головна Новини Політика зовнішня політика Кулеба назвав рішення країн ЄС, якими ті підіграють Путіну
commentss НОВИНИ Всі новини

Кулеба назвав рішення країн ЄС, якими ті підіграють Путіну

Глава МЗС заявив, що блокуванням країнами ЄС імпорту українського зерна партнери України просто підіграють РФ

25 липня 2023, 15:30 comments2197
Поділіться публікацією:

Наміри низки країн Європейського Союзу продовжити обмеження щодо ввезення українського зерна після 15 вересня не можна назвати прийнятними. Від таких дій найбільше виграє лише одна людина – російський диктатор Володимир Путін. Як повідомляє портал "Коментарі", таку заяву в інтерв'ю "France24" зробив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба.

Кулеба назвав рішення країн ЄС, якими ті підіграють Путіну

Дмитро Кулеба. Фото з відкритих джерел

"Це неприйнятно, і вимоги окремих країн щодо розширення застосування обмежень ЄС після 15 вересня йдуть проти їхніх власних інтересів. Ми не маємо грати на руку Путіну, ми не маємо грати у його ігри", — заявив український міністр.

Глава МЗС зазначив, що Україна зараз тісно співпрацює з сусідами, щоб уникнути ситуації, коли "Путін сидітиме і сміятиметься в Кремлі, спостерігаючи, як, наприклад, Польща чи інша країна наполягає, щоб українське зерно не могло потрапляти на її територію".

За словами Дмитра Кулеби, весь світ бачить, як російські війська просто знищують портову інфраструктуру України. Такими діями Москва також хоче спровокувати додаткову напруженість між Україною та її західними сусідами.

Зазначимо, що Росія після офіційного виходу із "зернової угоди" вже тиждень тероризує південь України атаками ракет і дронів, руйнуючи портову інфраструктуру з метою максимально знизити експортні можливості нашої країни. Вона ігнорує заклики ООН повернутися до "зернової угоди". Більше того, за даними США, країна-агресор готує у Чорному морі провокації під чужим прапором. Чому світ дозволяє РФ проводити це, по суті, піратство, терор, причому у глобальних масштабах? Як зробити Чорне море безпечним? Що для цього потрібно? Портал "Коментарі" із цими питаннями звернувся до експертів.

Читайте також на порталі "Коментарі" — чого домагається РФ, руйнуючи портову інфраструктуру України - чим відповість світ.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини