Головна Новини Політика зовнішня політика Кулеба назвав причину, через яку Україна й досі не в НАТО
commentss НОВИНИ Всі новини

Кулеба назвав причину, через яку Україна й досі не в НАТО

У всьому винен страх спровокувати Росію

17 лютого 2021, 10:25
Поділіться публікацією:

Стати членом НАТО Україні заважає ірраціональний страх "спровокувати" Росію. Такою думкою поділився очільник міністерства закордонних справ Дмитро Кулеба в особистій колонці видання Atlantic Council.

Кулеба назвав причину, через яку Україна й досі не в НАТО

Україні час стати членом НАТО, вважають у МЗС. Фото: armyinform.com.ua

На думку головного українського дипломата, на питання членства України в НАТО можна дивитися з двох ракурсів — емоційного і раціонального.

Емоції, впевнений Кулеба, безпосередньо пов'язані з агресивним "сусідом" — Росією  на східному кордоні.

"Возз'єднання міфів і страхів відразу активізується, коли слова "Україна" та "НАТО" з'являються в одному реченні. Часто такий ураган емоцій перевершує будь-яку логіку або розум. [...] Останніми роками Росія поєднувала військові операції з дезінформаційними кампаніями, що були покликані виправдовувати її агресивні дії. Ключовою темою була ідея Росії, що принципово обороняється, адже вимушена захищати свої кордони від "розширення НАТО", — пояснив політик.

На думку Кулеби, саме поширення подібних російських наративів і впливає на суперечне ставлення дуже багатьох українців до питання членства в Альянсі.

Якщо ж розглядати ситуацію з раціональної точки зору, то Україні вже давно час тати однією із країн-учасниць НАТО. Своє право на такий статус, а також силу (в тому числі військову) ми демонструємо із допомогою стримування російської агресії на Донбасі. Також, вважає Кулеба, українські військові захищають від нападок РФ і регіон між Чорним та Балтійським морем.

"Україна накопичила безцінний досвід щодо стримування російської агресії на традиційному військовому полі бою, а також в гібридній війні, яка починається кібератаками й закінчується дезінформацією і не тільки", — зазначив глава МЗС.

Дмитро Кулеба нагадав, що після обіцянки НАТО якось зробити Україну, а також Грузію партнерами Альянсу пройшло вже 13 років — це відбулося у 2008-у. Міністр упевнений, що нинішній час — кращий, щоб нарешті отримати план дій щодо членства в НАТО (обом країнам).

Нагадаємо, раніше "Коментарі" разом з експертами намагалися з'ясувати, які в України можливості отримати військову підтримку від НАТО.

Також на порталі можна дізнатися про заяву Альянсу з приводу протистояння з Росією.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Ирина

17 лютого 2021, 17:38

А надо ли оно нам вообще ? https://kosatka.media/uk/category/gaz/news/vitrenko-sebestoimost-dobychi-gaza-gosudarstvennoy-kompaniey-2-6-grn-za-kub-m


Новини