Головна Новини Політика зовнішня політика Кулеба назвав кінцевий пункт на переговорах України та Росії
commentss НОВИНИ Всі новини

Кулеба назвав кінцевий пункт на переговорах України та Росії

Мета України – звільнення територій та відновлення повного суверенітету на півдні та сході країни.

13 липня 2022, 16:00
Поділіться публікацією:

Кінцевий та головний пункт переговорної позиції офіційного Києва є звільнення всіх територій та відновлення територіальної цілісності та повного суверенітету на сході та півдні України. Як повідомляє портал "Коментарі", про це міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба заявив під час онлайн-брифінгу.

Кулеба назвав кінцевий пункт на переговорах України та Росії

Дмитро Кулеба. Фото: Фейсбук Дмитра Кулеби

При цьому глава МЗС України уточнив, що позиція України залишається незмінною, але якщо говорити про самі переговори, то їх між двома країнами вже давно немає.

За словами міністра, переговори про встановлення миру в Україні не проводяться, оскільки російська сторона відмовляється припиняти бойові дії в Україні та виводити свої війська з окупованих територій.

Дмитро Кулеба наголосив, що гаряча фаза війна в Україні триває. Мета українців у цій війні одна – захистити свої території, відновити суверенітет усієї держави, включно з півднем та сходом.

Зазначимо, у березні та квітні були великі надії на те, що мирні переговори таки зможуть зупинитися війну, адже 29 березня, коли вперше українська та російська делегації зустрілися в Білорусі, було озвучено позиції двох країн, а вже 16 квітня після зустрічі у Стамбулі з'явилася надія, що вдасться знайти компромісне рішення, але вже у травні-червні стало зрозуміло, що переговори повністю заморожені та триває гаряча фаза війни. Спікер Офісу президента заявили, що Україна має вирівняти ситуацію на полі бою і лише тоді, маючи сильні позиції, знову сідатиме за стіл переговорів. У Кремлі ж, навпаки, почали звинувачувати Київ залежно від Заходу та небажання відновлювати переговори.

Читайте також на порталі "Коментарі" – таки дотиснули: Німеччина погодилася припинити закуповувати російське вугілля та газ – назвала дати.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини