Головна Новини Політика зовнішня політика Кулеба назвав дві проблеми, які не дозволяють Україні перемогти у війні
commentss НОВИНИ Всі новини

Кулеба назвав дві проблеми, які не дозволяють Україні перемогти у війні

Кулеба заявив, що не всі друзі України вважають Путіна злом

25 січня 2024, 16:50
Поділіться публікацією:

Серед тих країн, які вважаються друзями України, на жаль, є чимало тих, хто не вважає російського диктатора Володимира Путіна злом. Як повідомляє портал "Коментарі", таку заяву зробив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба, повідомляє "Foreign Affairs".

Кулеба назвав дві проблеми, які не дозволяють Україні перемогти у війні

Дмитро Кулеба. Фото з відкритих джерел

Міністр зазначив, майже через 2 роки повномасштабної війни РФ проти України стає очевидно, що є фундаментальні проблеми, які не дають Україні перемогти. Перша полягає у тому, що навіть не всі друзі України вважають Путіна злом. Вони, як і раніше, вважають його людиною, лідером, який зробив серйозну помилку, за яку йому доведеться розплачуватися, але не злом, яке має бути усунене як політична концепція, як спосіб ведення міжнародних справ.

Дмитро Кулеба підкреслив, що якщо деякі лідери країн вважають, що Путін все ще світовий лідер, який зробив серйозну помилку, "вони пропонують одну стратегію і одну лінію лікування". Але, якщо вони вважають Путіна злом, яке має припинити своє існування у світових справах, тоді, звичайно, це інша стратегія.

"Я думаю, що проблема в тому, що навіть деякі наші друзі, як і раніше, розглядають Путіна як лідера, який зробив помилку, а не як лідера, який перетворився на зло. Незважаючи на всі уроки, які він виніс із них за останні 20 років свого правління", — заявив глава МЗС.

Він зазначив, що Україна пам'ятає численні спроби домовитися з ним, перезавантажити відносини з ним, утихомирити його, залучити його до співпраці, але всі вони провалилися.

"І друге концептуальне питання, з яким ми все ще стикаємося, — це лінія на те, що Росія не повинна виграти цю війну. Ми з першого дня говорили, що правильніше було б сказати, що Україна має виграти цю війну. Тому що Україна має виграти цю війну, а Росія не має виграти цю війну. Це також дві різні стратегії", — заявив міністр.

Читайте також на порталі "Коментарі" — ситуація на фронті серйозніша, ніж це було два роки тому: Кулеба зробив тривожну заяву.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини