Головна Новини Політика зовнішня політика Кулеба їде до Китаю: що стане головною темою на переговорах
commentss НОВИНИ Всі новини

Кулеба їде до Китаю: що стане головною темою на переговорах

Дмитра Кулебу запросили до Китаю говорити про двосторонні відносини

22 липня 2024, 12:15
Поділіться публікацією:

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба зібрався із офіційним візитом до Китаю. Його метою є проведення переговорів щодо двосторонніх відносин та шляхів справедливого миру на фоні російської агресії. Як повідомляє портал "Коментарі", про це повідомляє прес-служба Міністерства закордонних справ.

Кулеба їде до Китаю: що стане головною темою на переговорах

Дмитро Кулеба. Фото: з відкритих джерел

Зазначається, що 23-25 липня міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба здійснить візит до Китаю на запрошення міністра закордонних справ Китайської Народної Республіки Ван І.

Відомо, що під час зустрічей та переговорів сторони проведуть обмін думками щодо актуального стану та перспектив розвитку двосторонніх відносин.

"Головною темою обговорень стане пошук шляхів припинення російської агресії та можливої ролі Китаю у досягненні усталеного та справедливого миру", — йдеться у повідомленні.

Читайте також на порталі "Коментарі" — США готують нові санкції проти китайських організацій, які підтримують війну Росії в Україні. Таку заяву зробив радник США з національної безпеки Джейк Салліван. Він натякнув, що під прицілом можуть бути китайські банки. Про це пише "Bloomberg".

"Ми вважаємо, що Китаю слід зупинитися, тому що ми вважаємо, що це глибоко за межами гідної поведінки національних держав. Ви можете очікувати на додаткові санкції, оскільки ми спостерігаємо, як ця картина продовжує розвиватися в найближчі тижні", – заявив Салліван, виступаючи на Форум безпеки в Колорадо.

Чиновник вказав на виконавчий указ президента Джо Байдена наприкінці минулого року, який дозволяв Міністерству фінансів переслідувати банки, які б сприяли виробленню товарів подвійного призначення для допомоги російській оборонній промисловості. Салліван додав, що ці повноваження були надані недарма.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини